Tелефон: 0888 830 066

Възпоменателен велопоход в Странджа

Спорт, Природа, История

Предстоящи събития:
Организатор: ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА
Тръгване от гр. Бургас, магазин Била до автогара Запад в 8.30 ч.
Преход: 5 часа
Трудност: средна Такса за участие: вижте в описанието
Възпоменателен велопоход в Странджа
Велопоход по случай 114-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание. Маршрутът е от м. Босна през селата Близнак и Евренозово до село Звездец. Разстоянието е 35 км по сравнително равни горски пътища и асфалт. Колите ще останат на паркинг в началната точка, а накрая на похода шофьорите ще бъдат извозени да си ги вземат. Който е с личен автомобил и желае, след велопохода ще може да се включи във Възпоменателния събор на Петрова нива. Програма: 19 август 2017 /събота/ 8:30 - Тръгване от магазин Била до Трапезица; 9:30 - Начало на велопохода от местност Босна; 11.00 - Кратка почивка в село Близнак; 12:00 - Почивка и обяд в село Евренозово - носете си храна; 13.30 - Разглеждане на тракийска и римска гробница; 15:00 - Финал в село Звездец; 16.00 - Товарене на колелета и отпътуване*; 17:00 - Пристигане в Бургас *Който желае и е с личен автомобил, може да се присъедини към програмата на Възпоменателния събор в м. Петрова нива след края на прехода! Разстоянието от село Звездец е само 12 км.
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв., спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв., значка "АЗ ХОДЯ на походи със Зелена Странджа" - 3лв.

Екипировка

Велосипед за горски пътища, каска, очила, малка раница, вода и храна за през деня. Вода по маршрута има в трите села!

Цена

Таксата за участие е 10 лв. на човек и включва водач и сувенирен медал за спомен. Шофьорите ще бъдат извозени до началната точка в м. Босна да си вземат автомобилите! Деца до 18 г. не заплащат такси! За транспорт от Бургас и обратно на човек + колело се доплащат 10 лв. Местата са ограничени!
*По време на всеки поход получавате талон за участие. Събирайте талоните за подаръци!
- тениска, канче на Зелена Странджа, спортен бъф /бандана/ или ваучер за поход - 10 талона;
- значка АЗ ХОДЯ на Походи със Зелена Странджа - 3 талона

Необходими документи

На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност.

Файлове за изтегляне:

- Декларация за освобождаване от отговорност
.