Tелефон: 0888 830 066

С каяк по Ропотамо

Водни преходи в Странджа

Дати: 27.06.2021
28.06.2021
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от Кеят вляво след моста над Ропотамо в посока Приморско в 11.00 часа
Преход: 2 часа
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
С каяк по Ропотамо
МЕСТАТА ЗА КАЯЦИТЕ ТАЗИ НЕДЕЛЯ - 27.06.2021 Г. СВЪРШИХА! Ако желаете, може да се запишете за понеделник - 28.06.2021 г. или да изчакате следващи дати! ======================================================================================== Каним ви на приятна разходка с двуместен каяк по река Ропотамо - елате и опознайте Странджа от различна гледна точка! Водното приключение стартира от кея вляво от моста над река Ропотамо в посока Бургас - Приморско. До мястото води автомобилен път, който се отклонява от главния на първата отбивка наляво след моста. (Ако идвате от Бургас, МОЛИМ, НЕ ПРАВЕТЕ ЛЯВ ЗАВОЙ В НАСРЕЩНОТО - пътният участък е натоварен и няма видимост! За предпочитане е да смените посоката на първото кръстовище в посока Приморско и да се върнете обратно до отбивката!) Ще гребем в посока, обратна на устието на реката, извън границите на резервата. Усилието е минимално, тъй като в тази част на реката почти не се усеща течение. Затова пък удоволствието е максимално. Ще имаме възможност да се насладим на характерните за поречието на река Ропотамо флора и фауна, заобиколени от девствени лонгозни гори. Срещите с водни костенурки, чапли, корморани и други обитатели на реката са твърде вероятни. Каякинг тура достига до границите на поддържан резерват "Вельов вир - водните лилии" и обратно - общо 5 км в двете посоки. Положителните емоции и приятната умора са гарантирани. Ще гребем с каяци RTM Ocean Duo, които са сигурни и комфортни. Гребането с тях е удоволствие. Могат да се ползват от двама души, двама възрастни + дете или сам човек. Товароносимостта им е 220 кг. Продължителност на разходката - до 3 часа. Начален час на 27.06.2021 г.: 11:00 часа. Начален час на 28.06.2021 г.: 11:00 часа. Групата ще бъде не повече от 10 човека! Участниците сами се придвижват до мястото на провеждане на събитието! Групата е длъжна да следва посоченият от водача маршрут! Попълването на формата за регистрация за събитието в сайта www.zelenastrandja.com Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! След потвърждение ще получите съобщение на електронната поща. При нужда от допълнителни уточнения, ще се свържем с Вас по телефона. При настъпване на неблагоприятни метеорологични условия, събитието може да бъде отменено за друга дата! Повече информация на тел. 0888830066.
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв. или спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв.

Екипировка

- Дрехи за преобличане. - 1,5 л вода и храна за обяд. - Слънцезащитен крем, шапка и репелент.

Цена

Таксата е 40 лв. на човек за разходка до 3 часа и включва: - място в двуместен каяк RTM Ocean Duo - спасителна жилетка - инструктаж и водач-придружител
.