img
img
Tелефон: 0888 830 066

Повече за "Странджа без ограничения"

Много хора тези дни си задават въпроса, защо по време на спортно-туристическия празник "Странджа без ограничения" от 22 до 25 септември 2016 г. няма да има дистанции на 5, 10 или 20 км бягане.
Отговорът е лесен и се крие в основната цел на мероприятието, една от целите и на сдружение "Зелена Странджа" - ПОВЕЧЕ хора да прекарват ПОВЕЧЕ време, движейки се сред природата. Именно времето, прекарано в активно движение сред красивата природа на Странджа планина, стои на първо място при спортните дисциплини по време на празника, а не състезателния елемент.
Затова още в началото пише, че събитието не бива да се възприема като състезание.
Разбира се, всички искаме да подложим на изпитание волята и силата на тялото си, затова ще има и класиране при дисциплините бягане и колоездене. Но нека преди всичко се опитаме да се слеем максимално с природата, да научим повече за нея и за самите нас и да изпитаме удоволствието от движението.
Не бива никой физически здрав човек да се притеснява от внушително звучащите 43 км бягане или колоездене. Ние не принуждаваме никой да дава всичко от себе си и да бяга през цялото време. Разстоянието може да бъде изминато спокойно и с бърз ход, без много почивки за прилично време. Релефът на Странджа е изключително благоприятен и щадящ силите.

Една 10 километрова дистанция може да бъде пробягана за по-малко от 1 час, а според нас Странджа заслужава и изисква да й отделим значително повече време, за да усетим истински духа й!

Ние знаем, че най-голямата награда за всички участници в празника е времето, прекарано сред природата в добра компания, но за първите в състезателните дисциплини отново сме предвидили поощрителни предметни награди, осигурени от нашите спонсори - Велозона и Ритони Спорт.

Очакваме Ви от 22 до 25 септември в Странджа!