img
img
Tелефон: 0888 830 066

Виртуални разходки в Странджа

В следващите дни и седмици на извънредно положение, поради невъзможност да организираме походи в гората, ще си припомняме наши стари приключения по любими маршрути в Странджа. Предлагаме ви възможността да се разходите виртуално от вкъщи, с пожелание всички да сме здрави и скоро отново да се срещнем реално по пътеките на Странджа.

Започваме с един маршрут до пещерата "Света Марина", който за пръв път преминахме организирано през февруари 2019 г. Целта ни с него беше да достигнем пеша до най-голямото светилище на Света Марина в Странджа, тръгвайки от река Велека. По този начин се избягва дългото шофиране по лош каменист път. Разстоянието от село Кости до началото на маршрута, което се изминава с кола, е само 5 км. В двете посоки маршрутът е 15 км, като това на практика е най-краткото разстояние между река Велека и река Резовска с изкачване на Сливаровското било.

В началната точка надморската височина е 42 м, най-високата точка е на 260 м, а пещерата се намира на 166 м н. в.

По пътя си ще видите находище на странджанска зеленика, стар военен бункер, ще пресечете стария граничен кльон, а със съвсем кратка отбивка може да посетите и параклиса "Свети Костадин", до който има и чешма.

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ВИРТУАЛНАТА РАЗХОДКА ТУК