Нина Митева за Зелена Странджа


Познавате я – Нина с прекрасната усмивка, която сякаш никога не слиза от лицето и! Винаги грееща, винаги във възторг и от най-малкото цветче, винаги е приятна компания, позитивна…
Мисля, че тя е точно от хората, за които Джеймс Матю Бари е казал „Тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно“.
Ето какво споделя Нинка за походите със Зелена Странджа:
- Представете се:
- Здравейте! Аз съм Нина Митева – любител гъбар и риболов от дете ; професия – учител по БЕЛ.
- Често ли участвате в походите на "Зелена Странджа"?
- Всяка неделя, това е моят ден. Изключения  - само в извънредни ситуации.
- Коя е причината да предпочитате походите сред природата в почивните дни - кое ви тегли натам?
- Няма по-велика сила от природата – създание необятно. Душата и умът ми, всичките ми  сетива и сърцето ми се пълнят единствено с чистота и хармония…. Не спирам да се удивлявам на проявленията на всемира във всичките му форми – мъничкото цвете и необхватните вълни на планинските хребети,  ромоленето на бистрата искряща вода, причудливите скали или дървеса, опияняващите аромати на гората и вятъра…. Усещането колко си малък и голям едновременно.
- Намерихте ли нови приятели на походите?
- От всеки поход – нов приятел!  Усмихнати, лъчезарни, пъстри, уникални  - на всички тях благодаря за чудните мигове заедно!
- Допадат ли ви маршрутите/местата, които се посещават - като трудност и начин на организация?
- Не ми допадат – аз съм в луд възторг от разнообразието на гледки, и на трудност на похода, от потапянето в загадките на природата и миналото на Странджа, селцата и градчетата, хората, с които се срещаме…. Допада ми цялостната атмосфера – равновесието и спокойствието, които Владо създава, вниманието, с което и ти - Гери, и Ванката, а и Мишо ( когато се наложи) успявате да обгърнете всеки участник в похода.
- Какво още желаете да бъде включено в програмите на походите, за да стане още по - приятно?
- Напълно се доверявам на вашите предложения. Идеите ви  бликат като извор и от сърце желая всички те да се осъществят. Като например поход в турската част на Странджа. Четох много интересни легенди и за пещерите там.
- Откъде научихте за походите на Зелена Странджа?
- От интернет и отзиви на приятели – с моя дружка търсехме вариант де се измъкнем от коловоза на застоялост и вцепенение след първия локдаун. Избрахме Походи със Зелена Странджа и още с първото си приключение до Марков камък, прастария Благун и село Белеврен се убедихме – ТОВА Е! Веднага се записахме за следващия поход ????
- Любим спомен или случка по време на поход?
- Много ми е трудно да избера един. Чудните гледки, разказите на Владо, смеховете с приятелите, предизвикателството по стръмното - „овче мляко“ ( още малко ????) се борят за челна позиция. Но никога няма да забравя как за първи път прегърнах Стария Благун и когато при второто ми гостуване при него надничах в хралупата му -  Владо коментира, че е дом на семейство язовци. Представих си, че ме хващат за любопитния нос, защото им досаждам ????
- Какво бихте казали на свои близки или приятели за движението сред природата….със Зелена Странджа?
- Елате с нас! Оставете грижите и тегобите в автобуса  или на пейките до него. Отдайте се изцяло на пречистващата и вдъхновяваща  природа. Ако имате нужда да сте сами с мислите си – никой няма да ви пречи – усетих го като негласно правило. Ако искате весела компания – изборът е в изобилие.
Благодарим ти, Нинка, заради думи като твоите и хора като теб всяко усилие си заслужава и всичко има смисъл! Пожелаваме ти здраве и да сме още дълги години ЗАЕДНО СРЕД ПРИРОДАТА! Дано чудната ти усмивка накара и други хора да повярват в магията на Странджа и другите български планини.
Сигурна съм, че лесно ще намериш приятел/ка, която до сега не е идвала на поход със Зелена Странджа, за да ползвате ВАУЧЕРЪТ за ПОХОД за двама!
Назад
продукти за планина Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Всички печелят със Зелена Странджа

Приятели, от тази седмица променяме условията за наградите. Вече няма да има томбола в края на всеки...повече

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

МАРТ - МЕСЕЦ НА РЕКА ВЕЛЕКА

Река Велека е носител на живота в Странджа. Тя е най-дългата река в мистичната планина. Води началото...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи