img
img
Tелефон: 0888 830 066

Първото събитие, организирано от Зелена Странджа

Знаете ли кое е първото събитие, организирано от Зелена Странджа и кога?

-          Поход някъде в Странджа – ще кажат повечето????

НО, всъщност през есента на далечната 2015 година зс организира

ПЪРВИЯ грандиозен спортен празник - Странджа без ограничения

В сърцето на Странджа , в местност Качул, на Разсадника на ДПП "Странджа" за редки растения в средата на октомври се събраха повече от 170 човека – спортисти, любители на природата, които участваха в дисциплините :

1) 50 км и 25 км планинско бягане от м. Качул до гр. Ахтопол.и от м.Качул до с. Кости

 

2) 50 км и 25 км планинско колоездене от м. Качул до гр. Ахтопол. от м.Качул до с. Кости

 

3) 30 км пешеходен преход от м. Качул покрай р. Велека, през м. Индипасха и м. Голямата аязма.

 

Това бяха два незабравими дни! Истински празник сред природата!

През цялото време звучеше музика от професионален DJ, специално за събитието от Царево беше дошла лафка за скара и бира, вечерта, след награждаването дискотека под звездите, лагерен огън, много приятели, много хубави хора на едно място!

Със сигурност много от вас помнят тези два дни в природата на Странджа.

В организацията беше вложено много усърдие и всичко се получи безупречно. Имаше екип от доброволци, които стояха на мястото си - по пунктовете по трасето, на старта и на финала до последния момент, за да приключи всичко благополучно!

Временна маркировка беше поставена по цялото трасе! Служители от горските стопанства в Малко Търново, Граматиково, Кости и Царево и дирекцията на природен парк Странджа бяха с нас през цялото време, помагаха на туристи, бегачи и колоездачи да не се загубят по трасето. Организирано беше извозване на участниците в състезателните дисциплини и на велосипедите от финалните точки обратно до старта, където вечерта беше веселата част от програмата. За всички имаше медали, грамоти и награди.

Беше НЕЗАБРАВИМО!

След това дадохме началото и на организираните Походи със Зелена Странджа.

Кампанията „Странджа без ограничения“ на Клуб за приключения сред природата „Зелена Странджа“ се състоя още 5 пъти след това през годините.

Ще ви издам една тайна, приятели – сега, след толкова години от онзи паметен празник на спорта и приключенията сред природата в Странджа, ние имаме силното желание да възобновим традицията Странджа без ограничения!

 

Сигурни сме, че много от вас с удоволствие отново ще участват - като спортисти, туристи или доброволци.

 

 

За да разкриваме и за напред красотите на Странджа, както и невероятните възможности и предизвикателства, които планината ни предоставя. Очаквайте и следете мероприятията, организирани от ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА!