img
img
Tелефон: 0888 830 066

Веселата кал

За веселата кал

И всички чудеса по време на поход

 Когато сме на поход

КАЛТА по горските пътеки, характерна за зимата, става ВЕСЕЛАТА кал. Толкова смях съм чула, докато газим, подхлъзваме се или се изцапаме целите с кал! Или както Margarita Barbutova казва : „че калта е толкова хубаво нещо! Хората дори се лекуват с кал!“

Но ако сме си в града – дали ще намерим такава весела кал- едва ли! В града ако се изцапаме с кал може да ни е намусено през целия ден! Няма дори да отидем тук или там, защо ..е кално!

 

Когато сме на поход

ВРЕМЕТО е винаги хубаво! То е част от природата и ние - подготвени и облечени подходящо – се радваме на богатството на сезоните. И е хубаво и безценно всичко, което ни поднася времето – слънце, вятър, сняг или капките дъжд.

Ако сме в града, обаче, времето може да бъде „ужасно е времето днес, изобщо няма да се покажа навън“. „ „Много лош вятъра…уф, цял ден вали– не обичам дъжда“…

 

Когато сме на поход

КРАСОТАТА на природата, гледките, стъпките по земята, шума на гората ….ни карат да забравим поне за ден грижите, злободневните теми, проблемите…далеч от града сме винаги далече от тях. На всеки става по-леко, по-весело, по-светло и темите за разговор са едни такива – радостни! Хората – също. А дните остават като хубави спомени!

Ако останем в града – оставаме с всичко, което се е натрупало през цялата седмица, темите са си същите, дори да не пускаме телевизора. Почивката у дома или разходката в морската може и да е приятна, но дали зарежда така!

 

Когато сме на поход

всеки път намираме нови приятели или със сигурност знаем, че ще срещнем някой, с който се знаем „от походите“ и ще бъде задължително весело!

Ако останем в града – дали можем да се похвалим с това! По-вероятно е да прекараме денят сами, с телевизора или телефона

 

Така че - Елате със Зелена Странджа на поход!

Вече знаете как ще ни зареди природата само с положителната енергия на толкова „Да!“- та