Tелефон: 0888 830 066

Царството на Зелениката и Марина река

Гори и редки растения в Странджа

Предстоящи събития:
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Бургас, автогара Запад до входа на Топливо в 8.30 ч. и в 10.30 ч. от центъра на село Кондолово
Преход: 5 часа общо
Трудност: ниска Такса за участие: 15 лв.
Царството на Зелениката и Марина река

Отправяме се отново към гъстите гори на Странджа. Единствено тук през пролетта можем да се любуваме на разкошните цветове на странджанската зеленика в естествената ѝ красота!

Ще преминем по опознавателния еко-маршрут "Царството на зелениката" край село Кондолово и еко-маршрут "Марина река" в близост до първия резерват в България - "Силкосия". Двата маршрута са сравнително леки, първият е с дължина 7 км, а вторият - 3 км. По време на почивката по маршрута Царството на зелениката ще упражняваме уменията си по балансиране по въже, а в класната стая на открито в защитена местност "Марина река" ще "учим" за гората.

Програма, 28 април /неделя/:

8:30 часа - Потегляме от автогара Запад в Бургас, срещу входа на строителния склад Топливо.

10.30 ч. - Начало на пешеходния преход по опознавателния еко-маршрут "Царството на зелениката" от центъра на село Кондолово.

Пътеката навлиза в едно от най-красивите, обрасли със Странджанска зеленика места - Мързевски дол, по който са изградени информационни табели, места за отдих и интерпретационни съоръжения за игра от дирекцията на природен парк Странджа. По време на обедната почивка който желае ще може да се пробва как балансира по въже.

Маршрутът се преминава със спокоен ход за 3 часа и е много подходящ за деца.

15.30 часа - Преход по маршрут Марина река, разглеждане на странджанска зеленика, лавровишня, единственото дърво от тис в защитената местност и други редки растения.

17.00 - Отпътуване за Бургас.

Водач на похода: инж. Владимир Димитров - вписан в регистъра на планинските водачи под номер В-00275.

Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща.

Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв., спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв., значка "АЗ ХОДЯ на походи със Зелена Странджа" - 3лв.

Екипировка

Удобни туристически обувки или маратонки, дрехи според сезона + дрехи за преобличане, лека раница с храна за обяд и 1,5 л вода, дъждобран, фотоапарат и добро настроение.


Цена

Таксата за участие е 15 лв и включва услуги на лицензиран водач и сувенир за спомен.

Деца до 18 г. С ПРИДРУЖИТЕЛ не заплащат такса за участие!

За осигурен транспорт се доплащат по 15 лв.

*По време на всеки поход получавате талон за участие. Събирайте талоните за подаръци!
- тениска, канче на Зелена Странджа, спортен бъф /бандана/, пътеводител на Тур Странджа или ваучер за участие в поход - 10 талона;
- значка АЗ ХОДЯ на Походи със Зелена Странджа - 3 талона
.