нощувки: 0преход: 3такса: вижте в описанието

Първа помощ в планината - поход и демонстрация в село Бръшлян


Природа, Билки, Първа помощ
Дати
08.06.2019

Организатор - Зелена Странджа, БЧК
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 8.30 часа и от село Бръшлян в 10.30 ч.


Поход по кръгов маршрут на ДПП Странджа от китното село Бръшлян, посветен на билките с обща дължина 6 км. Демонстрация от БЧК за оказване на първа помощ след похода в центъра на село Бръшлян. Похода започва от селото с разглеждане на забележителностите му. Бръшлян е архитектурен резерват и се слави с многобройните си съхранени 200 годишни странджански къщи, старата църква, килийното училище и етнографската сбирка. Преминавайки по маршрута ще научим имената и приложението на лечебните растения в Странджа от богатите с информация табели и занимателни игри. За обяд ще похапнем на заслон Двата вриса, а след това ще посетим и параклиса Св. Пантелеймон. В края на похода в село Бръшлян нашите приятели от БЧК - Бургас ще ни демонстрират как се оказва първа долекарска помощ при различни ситуации в планината. Акцентите ще бъдат: Основни рискове по време на преход, видове травми, оказване на първа долекарска помощ - възстановяване на кръвообръщение и дишане, спиране на кръвотечение, обработка на рани, обездвижване на крайници, създаване на по-комфортни условия за пострадалия, транспортиране по бърз и щадящ начин. И още ... какво да правим при ухапвания от животни и насекоми, изгаряния, хипотермия, хипогликемия, поражения от мълнии, слънчев и топлинен удар, отравяне и други. Обучението ще бъде под формата на демонстрация и беседа и ще бъде полезно за всеки. Демонстрацията ще бъде водена от Златка Атанасова - обучител по първа долекарска помощ към Български червен кръст - Бургас. По време на демонстрацията ще се събират средства за Фонд "Милосърдие" на БЧК, оказващ финансова подкрепа на лица и семейства, изпаднали в особено тежко положение. Даряването на средства е доброволно. ПОВЕЧЕ ЗА ФОНД МИЛОСЪРДИЕ НАУЧЕТЕ ТУК Програма, 8 юни /събота/: 8.30 - Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в град Бургас; 10.30 - Начало на пешеходния преход от село Бръшлян по маршрута на билките, бране на билки; 12.00 - Обяд на заслон Двата вриса; 13.00 - Преход до параклис Св. Пантелеймон, бране на билки; 15.00 - Демонстрация "Първа долекарска помощ" - в центъра на село Бръшлян; 17.00 - Отпътуване за Бургас. Пешеходния преход е лек и е общо 6 км по горски пътища и пътеки. Изключително подходящ е за деца. Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. До 24 часа ще получите потвърждение от организаторите на посочената от Вас електронна поща. Повече информация на телефон 0888830066. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Купете си спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. и помогнете по този начин за популяризирането и маркирането на многодневния маршрут през цяла Странджа - 180 км от Елхово до Ахтопол! Сега вече разполагаме и с потници "Тур Странджа" на стойност 15 лв. Количеството им е ограничено!

Екипировка

Удобни туристически обувки или маратонки, дрехи според сезона, лека раница с храна за обяд и вода, репелент против кърлежи и комари, дъждобран, фотоапарат и добро настроение.

Цена

Таксата за участие е 10 лв и включва лицензиран водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. С ПРИДРУЖИТЕЛ не заплащат такса за участие! За осигурен транспорт се плащат допълнително по 10 лв. на човек, вкл. и от децата. Всеки четвърти поход на един участник в рамките на два месеца е без такса! Месечния абонамент за участие във всички събития на Зелена Странджа е 20 лв.!

Необходими документи

- Лични документи; - Всеки участник попълва декларация по образец за освобождаване от отговорност.

Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към Първа помощ в планината - поход и демонстрация в село Бръшлян
За билки в Бръшлян, 24.6.17/албум на Зелена Странджа

Бръшлян - Билки, 25.06.2016/албум на Зелена Странджа

Назад
Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

МАРТ - МЕСЕЦ НА РЕКА ВЕЛЕКА

Река Велека е носител на живота в Странджа. Тя е най-дългата река в мистичната планина. Води началото...повече

Среща на представители от туристическия бранш от бургаска област с Министъра на туризма

На 12.01.2022 г. в Министерство на туризма се състоя среща на туристическия бранш от област бургас с новия...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи