Tелефон: 0888 830 066

2 ДНИ В СТРАНДЖА ЗАД ГРАНИЦА

Природа, Спорт, Пътешествия

Предстоящи събития:
Организатор: Зелена Странджа и Ирини Турс
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 8.00 часа
Трудност: ниска Такса за участие: 120 лв.
2 ДНИ В СТРАНДЖА ЗАД ГРАНИЦА
Странджа е красива и необятна планина. И по-голямата част от нея се намира извън България. Време е да разширим хоризонта на нашите приключения и да видим какво има в Странджа на територията на Република Турция. Ще влезем в най-голямата пещера в Странджа - Дупница, ще отседнем в един от курортите по турското Черноморие, ще направим плаж и ще се разходим по най-голямата и непроменена от хората плажна ивица, ще хвърлим поглед към България и село Резово от юг, ще видим къде и как се е преработвало желязото още от времето на траките, ще посетим лонгозната гора и езерата Сака, Мерт и Ерикли около Инеада. За финал ще се разходим и в центъра на Лозенград. Всичко това за два дни на 4 и 5 юни. С възможност на избор - пешеходен преход или с колело. Пътуване до Инеада с организиран автобус или с лична кола! Подробностите ... Програма - 2 ДНИ В ТУРСКАТА ЧАСТ НА СТРАНДЖА ПЛАНИНА: 4 ЮНИ 2016 /СЪБОТА/ 08.00 – Тръгване от Бургас 10.00 – Преминаване на границата при Малко Търново; 12.00 – Посещение на най-голямата пещера в Странджа – Дупница. Пещерата е осветена и има входна такса 5 турски лири, която не е включена в общата такса; 15.30 - Посещение на древните леярници край Демиркьой; 16.30 – Пристигане в Инеада и настаняване в хотел Нур; 17.00 - Разходка до езерото Мерт, наблюдение на лонгозна гора, плаж. 19.00 – Вечеря (не е включена в таксата) 5 ЮНИ 2016 /НЕДЕЛЯ/ 8.00 – Закуска в хотела (включена е към нощувката); 9.00 – Тръгване по маршрутите: Вариант 1 – 30 км велотур Инеада – Беендик – Инеада Преход по междуселски пътища в гората с много слаб трафик. Разглеждане на селата, поглед към българския бряг и село Резово. Необходима екипировка и оборудване: - Планински или комбиниран тип велосипед; - Каска; - Комплект инструменти и резервна гума; - Малка раница или дисаги; - Вода и храна за времето на прехода; Вариант 2 – Автотур с разглеждане на забележителности Инеада – Лиманкьой - Беендик – Сислиоба – Инеада Разглеждане на селата, поглед към българския бряг и село Резово. 14.00 – Тръгване от Инеада към Лозенград; 15.30 – Разглеждане на централната част на Лозенград; 17.00 – Тръгване към България; 18.00 – Преминаване на границата при ГКПП Малко Търново; 20.00 – Пристигане в Бургас. Записване за участие до 02 юни 2016 с попълване на регистрационната форма по-долу и плащане на капаро 60 лв или на цялата такса по банков път или в офиса на Ирини Турс на ул. Самуил, 24 в гр. Бургас! За плащане в офиса е необходимо да се обадите предварително на тел. 0888412515 или 0888830066.
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв., спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв., значка "АЗ ХОДЯ на походи със Зелена Странджа" - 3лв.

Екипировка

За колоездачите: - Планински или комбиниран тип велосипед; - Каска; - Комплект инструменти и резервна гума; - Малка раница или дисаги; - Вода и храна за времето на прехода; - Бански по желание. За пешеходците: - Малка раница с храна и вода за през деня; - Бански по желание.

Цена

Таксата е 120 лв на човек и включва: - Организиран транспорт с автобус от Бургас до Инеада и обратно, както и обиколка из вътрешността на Странджа, вкл. до българската граница край Резово; - 1 нощувка със закуска в хотел Нур в курорта Инеада на Черно море; - Водач/екскурзовод; - туристическа застраховка. Деца до 12 години ползват 50 % отстъпка! При пътуване с личен транспорт до Инеада таксата е 70 лв.
*По време на всеки поход получавате талон за участие. Събирайте талоните за подаръци!
- тениска, канче на Зелена Странджа, спортен бъф /бандана/, пътеводител на Тур Странджа или ваучер за участие в поход - 10 талона;
- значка АЗ ХОДЯ на Походи със Зелена Странджа - 3 талона

Необходими документи

- Валиден задграничен паспорт; - При пътуване с личен автомобил - зелена карта. Ако автомобилът не е собственост на шофьора - пълномощно, преведено на турски; - Ако дете пътува с единия от родителите е необходима декларация от другия родител, нотариално заверена; - На място се попълва декларация за освобождаване на организаторите от отговорност.
.