Tелефон: 0888 830 066

Наблюдение на Персеиди в нощното небе над село Стоилово в Странджа

Астрономия, Природа, Нощен поход

Предстоящи събития:
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била, 19:00 часа и от центъра на село Стоилово в 20.30 часа
Преход: 1 час
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
Наблюдение на Персеиди в нощното небе над село Стоилово в Странджа
Вече по традиция, в средата на месец август и в кулминацията на летните емоции купонът е на открито под звездното нощно небе! МЯСТОТО отново е специално подбрано - панорамната местност "Свети Илия" край село Стоилово, в сърцето на Странджа планина, далече от големите градове - източници на светлинно и други видове замърсявания. Отново наши специални гости и водачи по отрупаното със звезди небе ще бъдат нашите приятели от "Училище по астрономия - Бургас", които буквално ще ни накарат да "зяпаме"дълго време по звездите, благодарение на техните увлекателни звездни беседи, разкази и легенди. От Бургас тръгваме в 19.00 от паркинга на магазин Била - Трапезица. От центъра на село Стоилово тръгваме в 20.30 часа пеш към местност "Свети Илия", която се намира на 2 км южно от селото.Има широки, панорамни поляни, удобни за наблюдение на нощното небе. Носете си постелки за сядане или лягане! Може да си носите фотоапарати и стативи! Носете си и поне 1 л. вода и нещо за похапване. В Бургас ще се върнем след полунощ. Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. До 24 часа ще получите потвърждение от организаторите на посочената от Вас електронна поща. Ако по някаква причина не получите потвърждение и желаете да Ви осигурим транспорт до село Стоилово, попитайте за свободни места на тел. 0888830066.
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв., спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв., значка "АЗ ХОДЯ на походи със Зелена Странджа" - 3лв.

Екипировка

- Удобни обувки за ходене. - Вода - поне 1 л. на човек. - Челник / фенер - желателно с функция за червена светлина против заслепяване или си носете червено тиксо. - Постелка за сядане или лягане. - Репелент против комари.

Цена

Таксата за участие е 15 лв и включва услуги на лицензиран планински водач, участие в беседи на специално поканени лектори , сувенир за спомен. Деца до 18 г. С ПРИДРУЖИТЕЛ не заплащат такса за участие! За осигурен транспорт се доплащат по 10 лв. на човек (вкл. и за децата);
*По време на всеки поход получавате талон за участие. Събирайте талоните за подаръци!
- тениска, канче на Зелена Странджа, спортен бъф /бандана/ или ваучер за поход - 10 талона;
- значка АЗ ХОДЯ на Походи със Зелена Странджа - 3 талона

Необходими документи

Лични документи
.