Tелефон: 0888 830 066

С каяк в морето около къмпинг Китен

Водни преходи, уникална природа

Предстоящи събития:
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от Устието на река Караагач
Преход: 1:30 часа
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
С каяк в морето около къмпинг Китен
НЕЗАБРАВИМО МОРСКО ПРИКЛЮЧЕНИЕ + ПЛАЖ + РЕКА, невероятни гледки и чудна природа! Резултатът е много усмивки, приятни емоции и незабравими преживявания. Гарантираме ви го през цялото лято по време на нашите водни преходи с двуместен каяк. В петък /13.08/ Ви каним на морско приключение около къмпинг Китен от устието на река Караагач ЧАСОВЕ ЗА ВЛИЗАНЕ В МОРЕТО: - ПЕТЪК, 13 август - от 9.30. Запишете се през формата за регистрация в сайта. Гребе се в група от не повече от 6 каяка от устието на река Караагач покрай морския бряг или навътре в морето /ако е спокойно/. Морското приключение е около час и половина. Разполагаме с каяци RTM Ocean Duo - те са стабилни, сигурни и комфортни. Подходящи са както за начинаещи, така и за по-напреднали. Гребането с тях е удоволствие. Могат да се ползват от двама души, двама възрастни + дете или сам човек. Товароносимостта им е до 220 кг. Ако има вълни РАЗХОДКАТА НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА за малки деца. До устието на река Караагач се достига с лек автомобил по следния начин: След като завиете към град Китен, на първото кръстовище поемате надясно по тесен асфалтов път, водещ към къмпинг Китен. За вход в къмпинга се заплаща такса от 5 лв. на автомобил на бариерата. Преминава се по цялата дължина на къмпинга и в неговия южен край се намира устието на реката (и нашите каяци в уговорения час). До тук можете да стигнете и пеш по моста на главния път над река Караагач, като оставите автомобила си на паркинг след разклона за къмпинг Юг. Друг начин за придвижване е с обществен транспорт до автогарата в гр. Китен и оттам пеш около 2 км до устието на реката. *При записване на повече от един участник, запишете имената на хората в полето за допълнителна информация. *Групата е длъжна да следва посоченият от водача маршрут! *За повече информация - тел. 0893622635, Иван Янев.
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв., спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв., значка "АЗ ХОДЯ на походи със Зелена Странджа" - 3лв.

Екипировка

- Резервни дрехи за преобличане. - Шапка за слънце, крем против изгаряне. - Препоръчително е да сте с дълъг панталон и блуза с дълъг ръкав, за да се предпазите от изгаряне. - Шише с вода за времето в каяка. - Ръкавици за колело - по желание. - Плажни принадлежности - по желание.

Цена

Таксата е 30 лв. на човек за разходка до 2 часа, която включва: - място в двуместен каяк RTM Ocean Duo - спасителна жилетка - инструктаж и водач-придружител Малки деца могат да се возят безплатно като трети човек по средата на каяка, стига общото тегло на хората да не надвишава 220 кг. Предлагаме преференциална цена от 25 лв. на човек за групи от 8 до 10 човека по предварително уговорен график за ваше удобство и 50 % капаро по банков път!
.