Tелефон: 0888 830 066

Вечерен поход, възстановка и огнено шоу на Беглик Таш

Природа, Светилища

Предстоящи събития:
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 17.00 часа и в 18.00 часа от паркинга на разклона за Беглик Таш
Преход: 3 часа
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
Вечерен поход, възстановка и огнено шоу на Беглик Таш
Каним ви на лек поход в прохладата на съботната вечер до залив Света Параскева и тракийското светилище Бегликташ край Приморско. С падането на нощта ще станем свидетели на възстановка на тракийски ритуал и впечатляващо огнено шоу. Разстоянието, което ще изминем пеш, е общо 7 км по кръгов маршрут. Началото на маршрута е от паркинга на разклона за Бегликташ (до долмен Змейова къща) като ще преминем през красивия залив Света Параскева в резерват Ропотамо. В 21.00 часа ще наблюдаваме възстановка на тракийски ритуал и огнено шоу на Бегликташ. Програма, 17.07.2021 г. /събота/: 17.00 - Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в Бургас. 18.00 - Начало на пешеходния преход от паркинга на разклона за Бегликташ (до долмен Змейова къща). 19.30 - Почивка в залива Света Параскева, разглеждане на останки от средновековна църква. 21.00 - Наблюдение на възстановка на тракийски ритуал и огнено шоу на Бегликташ. 22.30 - Отпътуване за Бургас. Организатор и водач на похода - Владимир Димитров, лицензиран планински водач. ________________________________________________________________________________________________________________ Запишете се за този поход като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. До 24 часа ще получите потвърждение от организаторите на посочената от Вас електронна поща. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА СИ ВЗЕМЕТЕ ЧЕЛНИК ИЛИ ФЕНЕРЧЕ!
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв., спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв., значка "АЗ ХОДЯ на походи със Зелена Странджа" - 2лв.

Екипировка

- Туристически обувки или маратонки - Репелент срещу насекоми. - Вода поне 1,5 л, малко храна. - Челник или фенерче! - Бански - по желание. - Фотоапарат и добро настроение.

Цена

Такса за водач - 10 лв. (за деца до 18 години - безплатно) Такса за възстановка на тракийски ритуал и огнено шоу - 5 лв. (за деца до 18 години - безплатно) Такса за осигурен транспорт от Бургас и обратно - 10 лв. (за възрастни и деца)
*По време на всеки поход получавате талон за участие. Събирайте талоните за подаръци!
- тениска, канче на Зелена Странджа, спортен бъф /бандана/ или ваучер за поход - 10 талона;
- значка АЗ ХОДЯ на Походи със Зелена Странджа - 3 талона
.