нощувки: 0преход: 4 часатакса: вижте в описанието

По нестандартни пътеки от Младежко до Леярниците


Природа, пещери, реки
Дати
26.06.2021

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 09.00 ч. и от хотел Изворите в село Младежко в 10.00 часа


Нов, нестандартен и сравнително кратък маршрут от село Младежко. Преминаване през всички познати и непознати забележителности в района: - Карстовите извори на река Младежка - Пещерите до изворите на река Младежка - ПЕЩЕРИ ЛЕЯРНИЦИТЕ - Пещера Калето - Останки от византийска крепост / кале - Наблюдателна дървена кула - Дървен замък - Скално образувание "Целувката" - Поляна за пикници с лечебни басейни За раздвижване и събуждане преди похода ще изиграем едно кръшно българско хоро. За финал ще разпуснем в прохладата край реката. Който желае ще може да изпробва уменията си за балансиране по въже или да изпие чаша бира/кафе, а преди да отпътуваме отново ще се хванем на хорото. Обща дължина на прехода - 7 км по кръгов маршрут и преминаване през ПРЕСЕЧЕН, КАМЕНИСТ ТЕРЕН! Носете си ЧЕЛНИК ИЛИ ФЕНЕР за пещерата! !!! ТРЪГВАНЕ ОТ БУРГАС - 9.00 часа от паркинга на магазин Била до автогара Запад (Трапезица) !!! ТРЪГВАНЕ ОТ СЕЛО МЛАДЕЖКО - 10.00 часа от хотел "Изворите" Очакван край на програмата и отпътуване за Бургас - около 16.30 часа Водач на похода: Владимир Димитров - вписан в регистъра на планинските водачи под номер В-00275. Заявете своето участие за похода като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com и посочите дали ще пътувате с личен или с осигурен транспорт. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Купете си спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. или спортен бъф за 10 лв. и помогнете по този начин за популяризирането и маркирането на многодневния маршрут през цяла Странджа - 180 км от Елхово до Ахтопол!

Екипировка

- Удобни туристически обувки, подходящи за каменист терен; - Лека раница с храна за обяд и вода поне 1,5 л. на човек; - Челник или фенер; - Дъждобран; - Дрехи за преобличане; - Фотоапарат и добро настроение.

Цена

Таксата за участие е 10 лв. и включва услуги на лицензиран водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. С ПРИДРУЖИТЕЛ не заплащат такса! За осигурен транспорт се доплащат по още 10 лв.
Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към По нестандартни пътеки от Младежко до Леярниците
Назад
Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Среща на представители от туристическия бранш от бургаска област с Министъра на туризма

На 12.01.2022 г. в Министерство на туризма се състоя среща на туристическия бранш от област бургас с новия...повече

ИСТОРИЯТА НА КОЧ 7-114 ОТ СЕЛО ВЕСЕЛИНОВО

На входа на ямболското село Веселиново се намира единствената скулптура в цял ръст на коч в България....повече

МОЯТА ЕСЕННА ГОРА СЪС ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА - КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА

В края на най-пъстрия сезон от годината "Зелена Странджа" обявява конкурс за детски рисунки на тема...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи