Tелефон: 0888 830 066

Село Близнак - извори на река Младежка - пещери Леярниците

Природа, пещери

Предстоящи събития:
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 08.30 часа и в 10.00 часа от село Близнак
Преход: 5 часа
Трудност: средна Такса за участие: вижте в описанието
Село Близнак - извори на река Младежка - пещери Леярниците
Изцяло нов маршрут до малко познати и красиви места в Странджа. Нестандартен подход към изворите на река Младежка и първо организирано посещение на комплекса от пещери Леярниците. Маршрут, който може да се ползва като най-кратка и лесна връзка между селата Младежко и Близнак. Ще вървим общо 14 км по съществуващи горски пътища и за кратко по каменисти и скалисти терени, където се изисква повишено внимание. Ще посетим уникални за Странджа забележителности и ще се любуваме на красиви панорами. Програма: 8:30 - Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 10:00 - Начало на пешеходния преход от центъра на село Близнак; 12:00 - Обяд в района на изворите на река Младежка; 13:30 - Разглеждане на пещери Леярниците - навлизане само в леснопроходимата част (носете си челници или фенерчета); 17:00 - Отпътуване за Бургас. Водач на похода: Владимир Димитров - вписан в регистъра на планинските водачи под номер В-00275. Заявете своето участие за похода като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com и посочите дали ще пътувате с личен или с осигурен транспорт. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Купете си спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. или спортен бъф за 10 лв. и помогнете по този начин за популяризирането и маркирането на многодневния маршрут през цяла Странджа - 180 км от Елхово до Ахтопол!
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв., спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв., значка "АЗ ХОДЯ на походи със Зелена Странджа" - 3лв.

Екипировка

- Удобни туристически обувки, подходящи за каменист терен; - Лека раница с храна за обяд и вода поне 1,5 л. на човек; - Челник или фенер; - Дъждобран; - Дрехи за преобличане; - Фотоапарат и добро настроение.

Цена

Таксата за участие е 10 лв. и включва услуги на лицензиран водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. С ПРИДРУЖИТЕЛ не заплащат такса! За осигурен транспорт се доплащат по още 10 лв. Всеки четвърти поход на един участник в рамките на два месеца е без такса! Месечния абонамент за участие във всички еднодневни походи на Зелена Странджа е 30 лв!
*По време на всеки поход получавате талон за участие. Събирайте талоните за подаръци!
- тениска, канче на Зелена Странджа, спортен бъф /бандана/, пътеводител на Тур Странджа или ваучер за участие в поход - 10 талона;
- значка АЗ ХОДЯ на Походи със Зелена Странджа - 3 талона
.