нощувки: 0преход: 4 часатакса: вижте в описанието

Малко Търново - Черногорово: Поход, тропаница и още нещо...


Туризъм, тракийски ритуали, фолклорна тропаница
Дати
03.10.2020

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 12.00 часа и от стадиона на Малко Търново в 13.30 часа


Тази седмица ви каним отново на нещо ново, нещо различно. 13 километров пешеходен преход от град Малко Търново през местност Бъчварка, параклис "Божейме" до местност Черногорово и обратно до Малко Търново, включващ в програмата си игра на народни танци, наблюдение на възстановка на автентичен тракийски ритуал за плодородие, огнено шоу и движение по тъмно. Теренът, по който ще се движим, е сравнително равен, с леки изкачвания и слизания. Ще се движим предимно по горски пътища, а връщането по тъмно към града ще бъде 4 км по широк и равен път. Участието в хорото е по желание! Програма, 3 октомври 2020 г. /събота/: 12.00 – Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 13.30 – Събиране пред стадиона на град Малко Търново и начало на похода; 17.30 - Фолклорна тропаница в местност Черногорово; 18.30 - Възстановка на тракийски ритуал за плодородие; 19.00 - Огнено шоу; 19.30 - Нощен поход обратно до Малко Търново 20.30 - Отпътуване за Бургас. Основни акценти по време на похода: + Народни танци на поляната на Черногорово, където дълги години се провежда панаирът на Малко Търново; + Възстановка на тракийски ритуал за плодородие; + Огнено шоу; + Нощен преход 4 км; + Разглеждане на два параклиса по маршрута - "Боже йме" и "Св. Богородица". Обърнете внимание - ТРЪГВАМЕ В 12.00 ч. ОТ БУРГАС! Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. Ако до 24 часа от регистрацията си не получите съобщение, може да се обадите на тел. 0888830066 за повече информация.

Екипировка

- Удобни туристически обувки; - Малка раница; - Храна и вода за времето на похода; - Челник или фенер; - Дъждобран; - Фотоапарат; - Добро настроение.

Цена

Таксата е 15 лв., която включва услугите на лицензиран водач, наблюдение на възстановка и огнено шоу, сувенир за спомен. Деца до 18 г. с придружител не заплащат такса! Ползващите месечен абонамент за събития на Зелена Странджа (30 лв.) или бонус за четвърти пореден поход за период от два месеца заплащат такса от 5 лв. За осигурен транспорт се доплащат 10 лв. на човек.

Необходими документи

- Лични документи; - На място се изготвя списък за гранична полиция.


Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към Малко Търново - Черногорово: Поход, тропаница и още нещо...
Назад
продукти за планина Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Всички печелят със Зелена Странджа

Приятели, от тази седмица променяме условията за наградите. Вече няма да има томбола в края на всеки...повече

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

МАРТ - МЕСЕЦ НА РЕКА ВЕЛЕКА

Река Велека е носител на живота в Странджа. Тя е най-дългата река в мистичната планина. Води началото...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи