нощувки: 0преход: 4 часатакса: вижте в описанието

Село Бръшлян - река Катун (Пътят на мигрантите)


Природа, Реки
Дати
06.06.2021

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 08.30 часа и от центъра на село Бръшлян в 10.00 ч.


Приятен поход в красивите и диви странджански гори от село Бръшлян през река Чурка до река Катун и обратно. Районът е изключително живописен и забравен от хората. Ще се насладим на вековни гори и бистри планински потоци. Ще се докоснем и до свидетелства за живота по тези земи от древни и не толкова далечни времена. Покрай коритото на река Катун се върви по екзотична тясна пътека, често използвана и от бежанци през последните години. За това свидетелстват многобройните изхвърлени опаковки от консервирани храни, които ние ще почистим по време на похода. Маршрутът е кръгов, а дължината му е 11 км. Програма, 6 юни 2021 г. /неделя/ 8.30 - Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в Бургас; 10.00 - Събиране на центъра на село Бръшлян и начало на прехода; 12.30 - Почивка за обяд край река Катун; 15.30 - Преминаване покрай тракийски могили; 16.30 - Отпътуване за Бургас. Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. Ще получите потвърждение на посочената от Вас електронна поща. Ако не получите такова, може да се обадите на тел. 0888830066 за повече информация. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Купете си спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. или кърпа за глава /бъф, маска/ на стойност 10 лв. и помогнете по този начин за популяризирането и маркирането на многодневния маршрут през цяла Странджа - 180 км от Елхово до Ахтопол!

Екипировка

- Удобни туристически обувки или маратонки, - лека раница с храна за обяд, - 2 литра вода - по маршрута няма чешми, - дъждобран, - репелент, - фотоапарат и добро настроение.

Цена

Таксата за участие е 10 лв. само за възрастни и включва услуги на лицензиран планински водач и сувенир за спомен. За осигурен транспорт се доплащат 10 лв. както от възрастните, така и от децата! Всеки четвърти поход на един участник в рамките на два месеца е без такса! Месечния абонамент за всички еднодневни походи на "Зелена Странджа" е 30 лв!

Необходими документи

- Лични документи


Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към Село Бръшлян - река Катун (Пътят на мигрантите)
Назад
Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

МАРТ - МЕСЕЦ НА РЕКА ВЕЛЕКА

Река Велека е носител на живота в Странджа. Тя е най-дългата река в мистичната планина. Води началото...повече

Среща на представители от туристическия бранш от бургаска област с Министъра на туризма

На 12.01.2022 г. в Министерство на туризма се състоя среща на туристическия бранш от област бургас с новия...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи