нощувки: 0преход: 4такса: вижте в описанието

Водопад Скока - резерват Тисовица. /ЦЪФНАЛА ЗЕЛЕНИКА/


Странджанска зеленика, природа, реки
Дати
22.05.2021

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 08.30 часа и в 09.45 ч. от центъра на село Велика


Лек пешеходен преход от моста над река Трионска между селата Велика и Фазаново до водопад Скока и началото на резерват Тисовица. Маршрутът следва долината на река Трионска, преминава покрай природния феномен Попови скали и достига до водопад Скока. Дотук разстоянието е 5 км и се върши по широк, почти равен, КАМЕНИСТ горски път. До водопада има изграден туристически заслон, където ще направим почивка за обяд и ще се полюбуваме на реката. От водопад Скока ще продължим още 1 км нагоре по река Трионска до мястото, където в нея се влива река Тисовица. Там е началото и на резерват Тисовица - един от петте резервата на територията на природен парк Странджа. Ще разгледаме стар дървен мост, от който днес стоят само каменните колони. По моста е минавал пътя за многобройните бичкиджийници (триони), задвижвани от буйните води на реката, откъдето идва и наименованието й - Трионска. Оттук започват големите масиви от странджанска зеленика - символът на Странджа, която през месец май ни радва с цветущата си красота. Следва връщане обратно до водопад Скока и после до колите (автобуса) на асфалта за село Велика. Общото разстояние, което ще извървим за деня е 13 км. Ще се движим почти през цялото време покрай река, т. е. няма големи изкачвания. Програма, 22 май /събота/: 8.30 - Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в Бургас; 09.45 - Събиране на центъра на село Велика; 10.00 - Начало на прехода от моста над река Трионска (Караагач); 11.30 - Почивка на водопад Скока, обяд; 13.00 - Преход до началото на резерват Тисовица и падналия мост; 16.00 - Отпътуване за Бургас. Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. До 24 часа ще получите потвърждение на посочената от Вас електронна поща. Ако не получите такова, може да се обадите на тел. 0888830066 за повече информация.

Екипировка

- Удобни туристически обувки - подходящи за каменист терен; - лека раница с храна за обяд и поне 1,5 л вода; - дъждобран; - репелент против кърлежи; - фотоапарат и добро настроение.

Цена

Таксата за участие е 10 лв. само за възрастни и включва: - Лицензиран планински водач; - Сувенир за спомен; За осигурен транспорт се доплащат 10 лв. както от възрастните, така и от децата! Всеки четвърти поход на един участник в рамките на два месеца е без такса! Месечния абонамент за всички походи на "Зелена Странджа" в Странджа е 30 лв!
Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към Водопад Скока - резерват Тисовица. /ЦЪФНАЛА ЗЕЛЕНИКА/
Назад
Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

МАРТ - МЕСЕЦ НА РЕКА ВЕЛЕКА

Река Велека е носител на живота в Странджа. Тя е най-дългата река в мистичната планина. Води началото...повече

Среща на представители от туристическия бранш от бургаска област с Министъра на туризма

На 12.01.2022 г. в Министерство на туризма се състоя среща на туристическия бранш от област бургас с новия...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи