Tелефон: 0888 830 066

ТУР СТРАНДЖА пеша - I етап

Природа, Пътешествия

Предстоящи събития:
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 07.00 часа
Преход: 6-7 часа на ден
Трудност: средна Такса за участие: вижте в описанието
ТУР СТРАНДЖА пеша - I етап
ПОХОДЪТ СЕ ОТМЕНЯ ЗАРАДИ ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ!!! ОЧАКВАЙТЕ ОБЯВЯВАНЕ НА НОВИ ДАТИ! През тази година "Зелена Странджа" ще организира поетапно преминаване пеша на най-дългия маршрут в Странджа от гр. Елхово до гр. Ахтопол - "Тур Странджа", с обща дължина 180 км. Повече за идеята на Тур Странджа научете от сайта на маршрута Първия етап започва от гр. Елхово и преминава през селата Маломирово, Лалково, Ситово, Шарково, Воден, Горска Поляна, Момина Църква и завършва в село Факия. Разстоянието е 66 км и ще бъде преминато за 3 дни с две нощувки в къщи за гости в селата Лалково и Воден. Тръгваме на 14 април, вторник. Групите за всички етапи ще бъдат в рамките от 6 до 8 човека. При изявен интерес ще бъдат организирани повече групи на различни дати. Програма, 14 - 16 април 2020 г.: Вторник, 14 април 7.00 - Събиране на групата на паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас и отпътуване за гр. Елхово; 9.00 - Начало на I-вия етап от Тур Странджа от кея на река Тунджа в градския парк на Елхово; - Почивка за обяд в село Маломирово; - Настаняване в къща за гости в село Лалково; През този ден ще изминем 25 км, от които 9 по черен път и 16 км по асфалт. Сряда, 15 април 8.30 - Начало на прехода към село Ситово; - Почивка за обяд в село Шарково; - Разглеждане на останките от Парорийския манастир и Месомелската пещера; - Настаняване в къща за гости в село Воден. През този ден ще изминем 19 км, от които 5 по черен път плюс отклонение от още 4 км до останките от Парорийския манастир. Четвъртък, 16 април 8.30 - Начало на прехода към село Горска Поляна; - Почивка за обяд в село Момина Църква; - Отпътуване за Бургас от село Факия. През този ден ще изминем 22 км, от които 7 по черен път и 15 км по асфалт. Записването става чрез попълване на формата към събитието в сайта. Ще получите потвърждение на електронната си поща и ще се свържем с Вас по телефона за уточняване на детайлите по организацията на пътуването. След запълване на групата (до 8 човека), записването ще бъде прекратено!
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв., спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв., значка "АЗ ХОДЯ на походи със Зелена Странджа" - 2лв.

Екипировка

• удобни туристически обувки; • резервен чифт обувки или маратонки; • ветроупорно яке с качулка; • резервни дрехи; • малка раница за преходите; • по-голяма раница или сак за основния багаж; • фенерче или челник; • суха храна; • съд за вода; • лични принадлежности; • лична аптечка с основни медикаменти; • щеки - по желание;

Цена

Такса за 1 човек - 120 лв., която включва: - Услуги на лицензиран планински водач; - Транспорт от Бургас и обратно; - Транспорт на основния багаж до местата за нощувка; - Планинска застраховка; - Обща организация; Допълнителни разходи: - 2 нощувки в къщи за гости (по 15 - 25 лв. на вечер); - Храна - може да се носи или да се купува от магазините в някои от селата. В къщите за гости има оборудвани кухни и всички удобства за готвене. Половината или цялата такса се заплаща предварително до 6 април, а останалата част - в деня на отпътуване! Плащането става лично на водача - Владимир Димитров или по банковата сметка на сдружение "Зелена Странджа" - BG78RZBB91551002812216.
*По време на всеки поход получавате талон за участие. Събирайте талоните за подаръци!
- тениска, канче на Зелена Странджа, спортен бъф /бандана/ или ваучер за поход - 10 талона;
- значка АЗ ХОДЯ на Походи със Зелена Странджа - 3 талона

Необходими документи

- Лични документи; - На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност.
.