нощувки: 0преход: 4 часатакса: вижте в описанието

Малко Търново - Черногорово


Природа, Туризъм, Забележителности
Дати
05.01.2020

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 08.30 часа или в 10.00 от площада в Малко Търново


ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ на всички! Бъдете здрави, щастливи и се обичайте! По стара Зеленостранджанска традиция започваме Новата година с поход по нов маршрут. В първата неделя на 2020 година се отправяме към Малко Търново, за да стигнем почти до самата граница с Турция в красивата местност Черногорово, където само допреди няколко години десетилетия наред се провеждаше големия "Църногорски панагир" на Малко Търново, наследник на още по-големия Делийски панагир. В местността се намира параклиса „Успение на Пресвета Богородица“, построен върху лековит карстов извор с голям дебит и с вградена в стената чешма със седем чучура. Параклисът е обновен през 2019 г. по инициатива на Костадин Михайлов. По време на 13 километровия кръгов маршрут ще минем още през местност Бъчварка и параклиса "Божейме" Програма, 5 януари 2020 г. /неделя/: 08.30 – Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 10.00 – Събиране на площада на град Малко Търново и начало на похода; 13.00 - Обяд в местност Черногорово; 16.00 - Отпътуване за Бургас. Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. Преди или след похода ще можете да си вземете календар на Зелена Странджа за 2020 година. Цената е 5 лева за брой.

Екипировка

- Удобни туристически обувки; - Малка раница; - Храна и вода за през деня; - Дъждобран; - Фотоапарат; - Празнично настроение.

Цена

Таксата е 10 лв., която включва услугите на лицензиран водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. с придружител не заплащат такса! Такса не се заплаща и при валиден месечен абонамент за събития на Зелена Странджа (20 лв.) или четвърти пореден поход за период от два месеца на един участник. За осигурен транспорт се доплащат 10 лв. на човек.

Необходими документи

- Лични документи; - На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност и се изготвя списък за гранична полиция.


Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към Малко Търново - Черногорово
Назад
продукти за планина Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Всички печелят със Зелена Странджа

Приятели, от тази седмица променяме условията за наградите. Вече няма да има томбола в края на всеки...повече

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

МАРТ - МЕСЕЦ НА РЕКА ВЕЛЕКА

Река Велека е носител на живота в Странджа. Тя е най-дългата река в мистичната планина. Води началото...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи