нощувки: 0преход: 4такса: вижте в описанието

Село Търнава - Бакаджика


Природа, Туризъм, Забележителности
Дати
03.03.2021

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 08.30 часа


По случай най-големия български празник 3-ти март ви предлагаме приятна разходка по билото на Бакаджишките възвишения в околностите на град Ямбол. Сравнително лек, 12-километров, кръгов, изключително панорамен маршрут с начало и край от центъра на село Търнава. Изкачване на двата най-високи върха на Бакаджика - Асанбаир (Генерал Скобелев) /514,6 м н. в./ и връх Св. Спас /497,8 м н.в./, преход по билото през хотел "Ямболен", резиденцията на Тодор Живков, хижа "Дружба" и паметника на дружбата. Посещение на манастир "Св. Спас", храм "Александър Невски" - първият руски храм, построен в България след Освобождението, изкуствената пещера-параклис "Изворът на Самарянката". Очаква ни един различен и незабравим ден! Програма, 3 март /сряда/: 8:30 часа - Потегляме от паркинга на магазин Била до автогара Запад в Бургас; 10.30 ч. - Начало на прехода от центъра на село Търнава, пред читалището; 12.00 ч. - Преминаване през манастир "Св. Спас", храм "Ал. Невски" и пещерата-параклис "Изворът на Самарянката"; 13.00 - Панорамни гледки към Ямбол и околността от връх "Св. Спас", обяд; 15.30 - Панорамни гледки от най-високия връх на Бакаджиците - Асанбаир (Генерал Скобелев) /514,6 м н. в./. 17.00 - Отпътуване за Бургас. Заявете своето участие за прехода като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. До 24 часа ще получите потвърждение от организаторите на посочената от Вас електронна поща. ВАЖНО!!! - За да Ви осигурим транспорт от Бургас, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да сте си направили регистрация в нашия сайт и тя да Ви е потвърдена по електронна поща. - Регистрации за осигурен транспорт, направени вечерта преди събитието, няма да бъдат потвърждавани! В този случай по-добре се обадете по телефона да се информирате за налични свободни места. - Молим, ако сте се записали, но сте възпрепятствани да дойдете, да ни информирате 1 ден предварително! Очакваме ви! --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- В деня на похода можете да си купите тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. или спортен бъф за глава на стойност 10 лв. и по този начин да подпомогнете развитието на новия 180-километров маршрут през цяла Странджа от Елхово до Ахтопол, който ще осигури възможност на повече туристи да посетят сами Странджа, както и поминък за местните хора!

Екипировка

- Удобни туристически обувки; - Дрехи за преобличане; - Храна и 1,5 л. вода за през деня; - Дъждобран; - Фотоапарат; - Повече добро настроение.

Цена

Таксата за участие е 10 лв. и включва лицензиран водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. С ПРИДРУЖИТЕЛ не заплащат такса за участие! Такса не се заплаща и при валиден месечен абонамент за събития на Зелена Странджа (30 лв.) или четвърти пореден поход за период от два месеца на един участник. За осигурен транспорт се доплаща по 15 лв. на човек.

Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към Село Търнава - Бакаджика
Назад
Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

МАРТ - МЕСЕЦ НА РЕКА ВЕЛЕКА

Река Велека е носител на живота в Странджа. Тя е най-дългата река в мистичната планина. Води началото...повече

Среща на представители от туристическия бранш от бургаска област с Министъра на туризма

На 12.01.2022 г. в Министерство на туризма се състоя среща на туристическия бранш от област бургас с новия...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи