нощувки: 0преход: 3такса: вижте в описанието

Поход от село Желязово до крепост Русокастро


Природа, История
Дати
10.10.2021

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 9.00 часа или от центъра на село Желязово в 10.00 ч.


Лек маршрут, почти без изкачвания, но с много панорамни гледки. Пешеходен преход общо 8 км. ТОЗИ ПЪТ ВЗЕМЕТЕ И ДЕЦАТА! Тази неделя се събираме в село Желязово (последното село по пътя Константиново - Тръстиково - Ливада - Русокастро - Желязово) и се отправяме към крепостта Русокастро, където през 1332 г. войската на цар Иван Александър е спряла настъплението на византийците. Крепостта е разположена на рязко издигащ се над полетата хълм, който местните наричат "Камъка" с невероятна панорама във всички посоки. Там ще посетим и пещерата "Русина дупка", след което ще се отправим към близката гора и ще завършим прехода отново в село Желязово. Програма, 10.10.2021 г. /неделя/: 9:00 - Тръгваме от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 10:00 - Сборен пункт на центъра на село Желязово и начало на похода; 11.00 - Разглеждане на крепостта Русокастро и пещера Русина дупка; Около 16.00 - отпътуване за Бургас. Очакваме Ви! Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. Ако до 24 часа от регистрацията си не получите съобщение, може да се обадите на тел. 0888830066 за повече информация. ________________________________________________________________________________________________________ Запознайте се с нашите ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В ПОХОД --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Купете си спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. или спортен бъф (кърпа/маска) за 10 лв. и помогнете по този начин за развитието на новия маршрут през цяла Странджа - 180 км от Елхово до Ахтопол! Сега вече има и пътеводители на Тур Странджа по 12 лв.

Екипировка

Удобни туристически обувки, лека раница с храна за обяд и 1 л. вода, дъждобран, торба за жълъди, фотоапарат и добро настроение.

Цена

Организационна такса - 10 лв., която включва услуги на лицензиран планински водач (№ В-00275 в НТР) и сувенир за спомен; Такса за осигурен транспорт - 10 лв. Децата до 18 г. с придружител заплащат само такса за транспорт (ако ползват такъв)! По време на всеки поход се разиграва томбола с предметни награди сред участниците. Месечния абонамент за всички еднодневни походи на Зелена Странджа е 40 лв!

Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към Поход от село Желязово до крепост Русокастро
Назад
Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

МАРТ - МЕСЕЦ НА РЕКА ВЕЛЕКА

Река Велека е носител на живота в Странджа. Тя е най-дългата река в мистичната планина. Води началото...повече

Среща на представители от туристическия бранш от бургаска област с Министъра на туризма

На 12.01.2022 г. в Министерство на туризма се състоя среща на туристическия бранш от област бургас с новия...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи