Tелефон: 0888 830 066

Гора след пожара

Създаваме нови гори

Предстоящи събития:
Организатор: Зелена Странджа, Гората.бг
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 09.00 часа или от центъра на село Изворище в 10.00 часа
Преход: 1 час
Трудност: ниска
Гора след пожара
ВАЖНО!!! ПОРАДИ НЕБЛАГОПРИЯТНАТА ПРОГНОЗА ЗА 23 НОЕМВРИ ИЗМЕСТВАМЕ СЪБИТИЕТО ЗА 7 ДЕКЕМВРИ!!! Скъпи бургазлии, загрижени за природата хора, от "Зелена Странджа" и "Гората.бг" ви каним да се включите в доброволческо залесяване на опожарената горска площ край село Изворище. Настъпи часът да направим нещо заедно за природата, да помогнем за възстановяването на горите около Бургас. През месец август 2017 г. за 2 дни изгоряха над 4000 дка гора, която беше създавана в продължение на повече от 40 години. Ако искаме хълмовете около Бургас отново да се зеленеят, можем да помогнем това да се случи по-бързо. За целта са нужни колкото се може повече доброволци, с които заедно на 23 ноември ще засеем жълъди от цер (вид дъб) във вече подготвени от ДГС Бургас площи за залесяване. Елате с децата си, за тях ще бъде изключително интересно и поучително! Събираме се в 10.00 часа на центъра на село Изворище, откъдето ще вървим пеша 2 км до мястото на залесяването. Бъдете подходящо облечени и обути, носете си храна и вода! Ако разполагате с мотика или лопата, вземете ги. Можем да осигурим транспорт от Бургас до село Изворище и обратно срещу 5 лв. на човек. За целта трябва да попълните формата за записване към събитието в сайта на "Зелена Странджа" - www.zelenastrandja.com. Тръгването е в 9.00 от паркинга на магазин Била до автогара Запад в Бургас. Всеки е добре дошъл и много полезен! Гората има нужда от всички нас! Очакваме ви!
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв., спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв., значка "АЗ ХОДЯ на походи със Зелена Странджа" - 3лв.
.