нощувки: 0преход: 4 часатакса: вижте в описанието

На Странджа баир гората - село Младежко


Природа, Гори, Странджански простори
Дати
16.06.2019

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 08.30 ч. и от кметството на село Младежко в 10.00 ч.


Поход по съвсем нов кръгов маршрут от китното село Младежко до Босненското било и обратно, с обща дължина 12 км. Маршрутът НЕ включва екопътеката към изворите на река Младежка, по която сме минавали често! Ще се наслаждаваме на панорамни гледки към странджанските баири - докъдето поглед стига, хубави дъбови и борови гори и поляни с нацъфтели цветя и билки. Програма, 16 юни /неделя/: 8.30 - Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в град Бургас; 10.00 - Начало на пешеходния преход от кметството на село Младежко; 12.00 - Обяд на поляна с панорама към цяла Странджа, бране на билки; 16.00 - Връщане обратно в селото и отпътуване за Бургас. Пешеходния преход е сравнително лек, върви се по горски пътища, като първата половина е с преобладаващо плавно изкачване, а втората - предимно слизане. Подходящ е и за деца. По маршрута НЯМА чешми! Носете си достатъчно вода за пиене! ________________________________________________________________________________________________________________ Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. До 24 часа ще получите потвърждение от организаторите на посочената от Вас електронна поща. Повече информация на телефон 0888830066. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Купете си спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. и помогнете по този начин за популяризирането и маркирането на многодневния маршрут през цяла Странджа - 180 км от Елхово до Ахтопол! Разполагаме и с потници "Тур Странджа" на стойност 15 лв. Количеството им е ограничено!

Екипировка

Удобни туристически обувки или маратонки, дрехи според сезона, лека раница с храна за обяд и вода - 1,5 литра на човек, репелент против кърлежи и комари, дъждобран, фотоапарат и добро настроение.

Цена

Таксата за участие е 10 лв и включва лицензиран водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. С ПРИДРУЖИТЕЛ не заплащат такса за участие! За осигурен транспорт се плащат допълнително по 10 лв. на човек, вкл. и от децата. Всеки четвърти поход на един участник в рамките на два месеца е без такса! Месечния абонамент за участие във всички събития на Зелена Странджа е 20 лв.!

Необходими документи

- Лични документи; - Всеки участник попълва декларация по образец за освобождаване от отговорност.

Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към На Странджа баир гората - село Младежко
Назад
Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

МАРТ - МЕСЕЦ НА РЕКА ВЕЛЕКА

Река Велека е носител на живота в Странджа. Тя е най-дългата река в мистичната планина. Води началото...повече

Среща на представители от туристическия бранш от бургаска област с Министъра на туризма

На 12.01.2022 г. в Министерство на туризма се състоя среща на туристическия бранш от област бургас с новия...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи