Tелефон: 0888 830 066

С каяк по река Караагач /от къмпинг Китен/

Водни преходи сред уникална природа

Предстоящи събития:
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от Къмпинг Китен, устие на река Караагач
Преход: 3 часа
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
С каяк по река Караагач /от къмпинг Китен/
Предлагаме ви едно незабравимо водно приключение с каяк по неописуемо красивата река Караагач. Положителните емоции са гарантирани. Каякинг тура стартира от устието на река Караагач. До там се стига през къмпинг Китен - пеш или с автомобил. Ще гребем в плавателната част на реката, заобиколени от буйна растителност, водни костенурки, корморани, чапли и други водни обитатели. В двете посоки ще изминем общо 5 км. Продължителността на водния тур е до 3 часа. Преди или след разходката по реката можете да се възползвате от един от най-красивите плажове по нашето море при устието на река Караагач. Каяците RTM Ocean Duo са стабилни, сигурни и комфортни. Подходящи са както за начинаещи, така и за по-напреднали. Гребането с тях е удоволствие. Могат да се ползват от двама души, двама възрастни + дете или сам човек. Товароносимостта им е 220 кг. Начални часове за влизане във водата на 03.07.2021 г. /СЪБОТА/ - 9:30 часа и 12.30 часа. Начални часове за влизане във водата на 04.07.2021 г. /НЕДЕЛЯ/ - 9:30 часа и 12.30 часа. Местата са ограничени, групите ще бъдат не повече от 10 човека! Деца до 25 кг могат да се возят безплатно като трети пасажер на един каяк. Записването става чрез попълване на формуляра в сайта www.zelenastrandja.com. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО посочете за кой начален час се записвате в полето за допълнителна информация!!! Участниците сами се придвижват до мястото на провеждане на събитието! ОСИГУРЕН ТРАНСПОРТ НЯМА! Групата е длъжна да следва посоченият от водача маршрут! За повече информация - тел. 0888830066, Владимир Димитров.
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв., спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв., значка "АЗ ХОДЯ на походи със Зелена Странджа" - 2лв.

Екипировка

- Резервни дрехи за преобличане. - Шапка за слънце, крем против изгаряне. - Препоръчително е да сте с дълъг панталон, за да си предпазите краката от изгаряне. - Храна и поне 2 литра вода за през деня. - Плажни принадлежности - по желание.

Цена

Таксата е 40 лв. на човек за разходка до 3 часа и включва: - място в двуместен каяк RTM Ocean Duo - спасителна жилетка - инструктаж и водач-придружител
.