Tелефон: 0888 830 066

Село Изгрев - връх Голеш

Природа, Панорамни гледки

Дати: 02.01.2022
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Бургас, автогара Запад, спирката срещу Топливо в 8.30 часа или в 10.00 ч. от центъра на село Изгрев
Преход: 4 часа
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
Село Изгрев - връх Голеш
Празничен новогодишен поход по кръгов маршрут с начало и край от село Изгрев край гр. Царево с плавно изкачване на втория по височина връх в близост до морския бряг - връх Голеш (433 м н.в.), откъдето се разкрива страхотна гледка на север към Лозенец, Китен, Приморско, Маслен нос и околните села. Маршрутът преминава през находище на странджанска зеленика и през приятния за отмора горски заслон "50-те бука". Общото разстояние е 13 км. Програма, 2 януари /неделя/: 08.30 – Тръгване от автогара Запад в гр. Бургас, от страната на строителния склад ТОПЛИВО. 10.00 – Сборен пункт и начало на похода от центъра на село Изгрев, до автобусната спирка. 11.30 – Почивка и панорамни гледки от връх Голеш, обяд. 14.30 - Почивка на заслон "50-те бука". 16.30 - Отпътуване за Бургас Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. Очакваме ви! --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- В деня на похода можете да си купите тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., спортен бъф за глава на стойност 10 лв. или пътеводител за 12 лв. и по този начин да подпомогнете развитието на новия 180-километров маршрут през цяла Странджа от Елхово до Ахтопол, който ще осигури възможност на повече туристи да посетят сами Странджа, както и поминък за местните хора! _________________________________________________________________________________________________________ СПЕЦИАЛНО КОЛЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ! ДО 10 ЯНУАРИ ВЗЕМЕТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ "ТУР СТРАНДЖА" (ТЕНИСКА+ПЪТЕВОДИТЕЛ+БЪФ) САМО ЗА 30 лв. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 12 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв. или туристическа шапка за 5 лв.

Екипировка

Високи и здрави туристически обувки, лека раница с храна и вода, дъждобран, шапка и ръкавици, фотоапарат и много добро настроение.

Цена

Таксата за участие е 10 лв и включва услуги на лицензиран водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. С ПРИДРУЖИТЕЛ не заплащат такса за участие! При заявено място за осигурен транспорт се доплащат 10 лв. Месечния абонамент за участие във всички еднодневни походи на Зелена Странджа е 40 лв!
*По време на всеки поход получавате талон за участие. Като съберете 10 талона ще получите подарък - тениска или канче на Зелена Странджа.
.