Tелефон: 0888 830 066

Детски поход и игри в девствените гори на Странджа

Седмица на гората, Игри, Вековни гори

Дати: 05.04.2019
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Бургас, зад спирка Вардар до павилионите за цветя, 8.30 часа
Преход: 2 часа
Трудност: ниска Такса за участие: 25 лв.
Детски поход и игри в девствените гори на Странджа
МЕСТАТА ЗА 5 АПРИЛ ВЕЧЕ СА ЗАЕТИ! ОЧАКВАЙТЕ СЛЕДВАЩИ ДАТИ ЗА ДЕТСКИ ПОХОДИ В СТРАНДЖА! Еднодневен тематичен поход в девствените гори на Странджа и приключенски игри за деца с организиран транспорт от Бургас и обратно. Дата: 5 април 2019 г. /петък/ Тема: Седмица на гората в девствените гори на Странджа. Запознаване с девствените гори на Странджа в защитена местност "Марина река" и резерват "Силкосия". Ще направим два отделни прехода по 3 км или от общо 6 км за деня в две от най-представителните защитени територии на Странджа, съхраняващи вековни гори и редки растения. Резерват "Силкосия" е първият обявен в България през 1933 г. и там гората се развива без човешка намеса повече от 100 години. Предвидили сме и подходящо място за пикник, където децата ще се ориентират с компас, ще стрелят с лък и ще се спускат по въжен тролей. Програма: 08.30 – Тръгване от Бургас, до павилионите за цветя зад спирка Вардар; 10.00 – Посещение на защитена местност "Марина река", беседа за гората; 12.00 – Обяд на заслон в м. "Сливката" в близост до резерват "Силкосия", игри на открито - ориентиране, стрелба с лък, изграждане и спускане по въжен тролей; 14.30 - Навлизане в девствената гора на първия резерват в България по маркиран маршрут, наблюдение на вековни дървета и редки растения; 15.30 - Отпътуване за Бургас; 17.00 - Пристигане в Бургас зад спирка Вардар. Такса - 25 лв. с включен транспорт Групата ще бъде не повече от 12 деца! Възрастова граница - от 7 до 14 г. След запълване на местата, записването ще бъде преустановено!
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв. или спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв.

Екипировка

Удобни туристически или спортни обувки, малка раница, 1 л. вода, храна за обяд и следобедна закуска, дъждобран, фотоапарат по желание.

Цена

Таксата включва: - Лицензиран планински водач; - Осигурен транспорт от и до Бургас; - Сувенир за спомен.
*По време на всеки поход получавате талон за участие. Като съберете 10 талона ще получите подарък - тениска или канче на Зелена Странджа.

Необходими документи

На място се попълва декларация за съгласие от родител

Файлове за изтегляне:

- Декларация за съгласие от родител