Tелефон: 0888 830 066

Юбилеен поход от Силкосия до Кости

Природа, Панорамни гледки

Дати: 26.01.2020
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад, 8.30 часа
Преход: 4 часа
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
Юбилеен поход от Силкосия до Кости
Поход по случай 25-годишнината на природен парк "Странджа" до първата в България защитена територия от далечната 1933 година - резерват "Силкосия". Маршрутът започва от резерват "Силкосия", преминава през защитена местност "Пирена" и по широк, панорамен горски път се спуска плавно до река Велека, където по трасето на някогашната железопътна линия, а сега на Тур Странджа достига до село Кости. Общото разстояние на този маршрут е 13 км. Ще тръгнем от пункта на гранична полиция при разклона за село Кости в 10.00 часа. Колите ще останат паркирани на разклона в горната част на резервата, а след похода шофьорите ще бъдат транспортирани обратно. Програма, 26 януари /неделя/: 08.30 – Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 10.00 – Сборен пункт на разклона за село Кости, до поста на гранична полиция и начало на похода. Отпътуване за Бургас около 16.00 часа. Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. ВАЖНО!!! - За да Ви осигурим транспорт от Бургас, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да сте си направили регистрация в нашия сайт и тя да Ви е потвърдена по електронна поща. - Регистрации за осигурен транспорт, направени вечерта преди събитието, няма да бъдат потвърждавани! В този случай по-добре се обадете по телефона да се информирате за налични свободни места. - Молим, ако сте се записали, но сте възпрепятствани да дойдете, да ни информирате 1 ден предварително! Благодарим за разбирането! --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- В деня на похода можете да си купите тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. или спортен бъф за глава на стойност 10 лв. и по този начин да подпомогнете развитието на новия 180-километров маршрут през цяла Странджа от Елхово до Ахтопол, който ще осигури възможност на повече туристи да посетят сами Странджа, както и поминък за местните хора! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Екипировка

Удобни туристически обувки или маратонки, лека раница с храна за обяд и вода, дъждобран, Челник или фенер, фотоапарат и добро настроение.

Цена

Организационната такса за похода е 10 лв. за възрастните. Деца до 18 г. не заплащат такса! За осигурен транспорт се доплащат още по 10 лв. от всеки участник - както от възрастните, така и от децата! Таксите се събират на място. Може да се абонирате за участие за всички събития на Зелена Странджа в рамките на един месец срещу такса от 20 лв.! Всеки четвърти поход на един участник за период от ДВА МЕСЕЦА е без такса!

Необходими документи

- Лични документи; - Всеки участник попълва на място декларация по образец за освобождаване от отговорност.
.