Tелефон: 0888 830 066

Бургас от птичи поглед

Природа, Пешеходен туризъм, Панорамни гледки

Дати: 08.03.2020
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад, 8.30 часа
Преход: 4 часа
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
Бургас от птичи поглед
За 8-ми март ... Елате на поход със "Зелена Странджа" по кръгов, панорамен маршрут от село Росен по билото на Росен баир (Ала Тепе) - най-северното разклонение на Странджа планина. От върха на Росен баир се разкрива невероятна гледка към град Бургас и цялата околност - залива, езерата, низината, Странджа на юг и източните хребети на Стара Планина на север. Освен страхотни гледки, на Росен баир ще открием и невероятно хубава гора, в чиито дебри са скътани останките на хижа Испирица. Поради близостта си до Бургас преди години местността е била често посещавана от туристи. Ще изминем пеша общо 13 км за деня. Очакваме ви за приятна разходка в гората! Програма: 08.30 – Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 9.30 – Начало на пешеходния преход от центъра на село Росен; 12.00 – Почивка на билото на Росен баир, обяд, панорамни гледки и снимки; 14.00 - Почивка в местност Испирица, има вода за пиене; 16.30 - Край на прехода в село Росен, отпътуване за Бургас. За да ползвате осигурен транспорт от Бургас и обратно е необходимо да попълните регистрационната форма под информацията за събитието в сайта. Ще получите потвърждение на посочената от Вас електронна поща.

Екипировка

- Удобни туристически обувки или маратонки; - Малка раница; - Храна и вода за през деня; - Дъждобран; - Фотоапарат; - Повече добро настроение.

Цена

Таксата е 10 лв. и включва професионален водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. с придружител не заплащат такса! За ползване на осигурен транспорт се доплащат по 10 лв. на човек (вкл. и децата); Всеки четвърти поход в рамките на два месеца на един участник е без такса! Може да се абонирате за участие във всички еднодневни походи на "Зелена Странджа" в рамките на един месец срещу такса от 30 лв.! Походи има всяка седмица през почивните дни.

Необходими документи

- На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност.
.