нощувки: 0преход: 3 часатакса: вижте в описанието

Връх Илийца - бягай с Шабан, върви с Владо!


Природа, Спорт
Дати
09.11.2019

Организатор - Зелена Странджа, ОСКЛА Шампион - Сунгурларе
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до Автогара Запад в 8.30 часа


Отново сме в Сунгурларе, отново сме в село Костен, отново сме с Шабан! Подгответе се за среща с многократния шампион на България по планинско бягане и маратон, победител на световноизвестния алпийски маратон Юнгфрау, Швейцария през 2015 г. - Шабан Мустафа. Той ще ни разкаже, как се живее и тренира в малко село на 70 км от Бургас и как се става шампион от световна величина. Разказът му ще бъде съпътстван с прожекция на кадри от негови участия в състезания в България и Европа, много снимки, грамоти, медали и купи, както и с бягане по неговите маршрути. Любителите на планинското бягане ще имат уникалния шанс да се включат в тренировъчно бягане по пътеките на Шабан и да изкачат връх Илийца, водени от самия него! Желаещите не е нужно да бъдат на шампионско ниво, но трябва имат известен опит в планинското бягане и да могат да издържат 18 - 20 км бягане по пресечен терен! С пешеходците ще направим 10 километров приятен кръгов маршрут също от село Костен до връх Илийца. И още за всички... - Изкачване на връх Илийца, 684 м н. в., най-високия в Източна Стара Планина на изток от гр. Сливен - панорамни гледки; - Преминаване през останките на византийска крепост под върха; - Разглеждане на храм „Св. Архангел Михаил“ в село Костен, където е преподавал видния народен будител Софроний Врачански; - Посещение на новооткритата спортна експозиция в град Сунгурларе; - Посещение на единствената по рода си иконна зала в град Сунгурларе, където се съхраняват иконите от храм „Св. Архангел Михаил“ в село Костен. Програма: 9 ноември /събота/ 8.30 - Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в Бургас; 10.00 - Посещение на Експозицията на спорта и спортните постижения в гр. Сунгурларе. Презентация на Шабан Мустафа; 11.00 - Посещение на Иконната зала в град Сунгурларе; 12.30 - Начало на прехода от село Костен към връх Илийца - 10 км кръгов маршрут; 12.30 - Старт на тренировъчно бягане от село Костен с Шабан Мустафа по пресечен горски маршрут през село Раклица и връх Илийца с дължина до 20 км + Изкачване на връх Илийца - 684 м н. в.; + Преминаване покрай останките на византийска крепост/кале; + Разглеждане на храм „Св. Архангел Михаил“ в село Костен; Отпътуване за Бургас - 17.00 часа* *Участниците в бягането с Шабан трябва да си носят дрехи за преобличане! Те ще могат да изчакат пешеходната група на топло в заведението на центъра на село Костен. Ако желаете да се включите в събитието, заявете своето участие като попълните регистрационната форма в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща.

Екипировка

- Удобни туристически обувки или маратонки; - Малка раница; - Храна и 1 л. вода за през деня; - Дъждобран; - Фотоапарат; - Повече добро настроение. За бегачите: - маратонки за пресечен терен; - бегаческа раница или колан; - дрехи за преобличане; - спортен дух и настроение.

Цена

Таксата е 10 лв., която включва професионален водач и сувенир за спомен. Деца до 18 г. с придружител не заплащат такса! Такса не се заплаща и при валиден месечен абонамент за събития на Зелена Странджа (20 лв.) или четвърти пореден поход за период от два месеца на един участник. За осигурен транспорт се доплащат 10 лв. на човек.

Необходими документи

- Лични документи; - На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност.

Файлове за изтегляне:

- Декларация / Declaration

Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към Връх Илийца - бягай с Шабан, върви с Владо!
Костен, 9.11.2019/албум на Зелена Странджа

Назад
продукти за планина Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Всички печелят със Зелена Странджа

Приятели, от тази седмица променяме условията за наградите. Вече няма да има томбола в края на всеки...повече

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

МАРТ - МЕСЕЦ НА РЕКА ВЕЛЕКА

Река Велека е носител на живота в Странджа. Тя е най-дългата река в мистичната планина. Води началото...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи