нощувки: 0преход: 3 часатакса: вижте в описанието

Шепа жълъди в пожара


Природа, Залесяване, Горски пожари
Дати
28.10.2018

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до Автогара Запад в 8.30 часа


Каним ви на еднодневен поход в околностите на село Драганово, общ. Бургас. И както често правим в "Зелена Странджа", този път също ще съчетаем приятното с полезното. Елате на приятна разходка в гората, а докато вървим ще събираме жълъди, които в края на деня ще засеем в опожарената гора от миналата година между селата Банево и Изворище. Припомняме, през месец август 2017 г. за 2 дни изгоряха над 4000 дка гора, която беше създавана в продължение на повече от 40 години. Ако искаме в околностите на Бургас отново да се зеленее гора, можем да помогнем това да се случи. Ето каква е програмата за 28 октомври - неделя: 08.30 – Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 9.30 – Начало на прехода от площада на село Драганово. В движение ще събираме паднали жълъди от Космат дъб и Цер - местни дървесни видове, подходящи за района на пожара; 12.30 - Почивка и обяд на заслон в гората, ИМА ЧЕШМА; 13.30 - Преход обратно до село Драганово и отпътуване за село Изворище; 15.00 - Събиране на площада на село Изворище и преход 1 км до мястото на пожара; 15.30 - Засяване на жълъди в копки; 17.00 - Отпътуване за Бургас. Общо ще изминем пеша 11 км - 9 от село Драганово и още 2 от Изворище до мястото на пожара, където ще засеем жълъдите. При желание, може да се включите само в залесителната акция без да участвате в похода и събирането на жълъди. За целта трябва да бъдете в 15.00 часа на площада на село Изворище със собствен транспорт! За да ползвате осигурен транспорт от Бургас до село Драганово и обратно е необходимо да попълните регистрационната форма под информацията за събитието в сайта. Таксата за транспорт е 5 лв. на човек. Такса за залесителната акция в 15.00 часа няма! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ! ЗИМНОТО ЧАСОВО ВРЕМЕ идва с поход от "Зелена Странджа"! Тази неделя в 4.00 часа трябва да върнем часовниците с 1 час назад или ще имаме 1 час повече време за сън преди похода. :)

Екипировка

ВАЖНО! При възможност си носете здрави торби от плат за събиране на жълъди, както и мотики за закопаването им! Ние също ще осигурим инструменти. Останалото го знаете: - Удобни туристически обувки или маратонки; - Малка раница; - Храна (сандвичи) и 1 л. вода; - Дъждобран - ако е нужно; - Фотоапарат; - Повече добро настроение.

Цена

За похода край село Драганово има организационна такса от 10 лв. Деца до 18 г. с придружител не заплащат такса! Таксата за транспорт е 5 лв. на човек. Всеки четвърти поход на един участник за период от два месеца е без такса! Месечния абонамент за участие във всички походи на "Зелена Странджа" в Странджа е 20 лв.!

Необходими документи

- На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност.


Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към Шепа жълъди в пожара
Драганово, 28.10.18/албум на Зелена Странджа

Назад
Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

МАРТ - МЕСЕЦ НА РЕКА ВЕЛЕКА

Река Велека е носител на живота в Странджа. Тя е най-дългата река в мистичната планина. Води началото...повече

Среща на представители от туристическия бранш от бургаска област с Министъра на туризма

На 12.01.2022 г. в Министерство на туризма се състоя среща на туристическия бранш от област бургас с новия...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи