Tелефон: 0888 830 066

От Синеморец до Ахтопол по морския бряг

Природа, Море, Тур Странджа

Дати: 08.09.2019
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била до Автогара Запад в 8.30 часа
Преход: 4
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
От Синеморец до Ахтопол по морския бряг
Вече по традиция, в края на лятото се отправяме отново към красивия Ахтопол. И този път в събитието ще има лек спортен акцент. На 8 септември, неделя ще направим пешеходен преход от Синеморец през устието на река Велека до пристанището на град Ахтопол по морския бряг. Реката отново ще прегазим на мястото на вливането й в морето. В Ахтопол ... Едновременно с пристигането на пешеходната група, в града ще финишират и колоездачите, преминали за 4 дни по Тур Странджа организирано - новият многодневен 180 километров маршрут през цяла Странджа от Елхово до Ахтопол. Програмата за похода на 8 септември е следната: 08.30 – Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 10.30 – Събиране на групата на широкия паркинг в началото на Синеморец вляво от пътя, с гледка към устието на река Велека; Ако има участници с лични автомобили, след края на похода шофьорите ще бъдат извозени обратно до началната точка, за да си вземат колите! 15.30 - Посрещане на колоездачите от Тур Странджа, връчване на грамоти. 17.00 - Отпътуване за Бургас. Общо за деня ще изминем 8 км.

Екипировка

- Удобни туристически обувки или маратонки; - Малка раница; - Храна и 1,5 литра вода за през деня; - Дъждобран - ако е нужно; - Фотоапарат; - Повече добро настроение.

Цена

Таксата от 10 лв. включва водач-интерпретатор и сувенир за спомен. Деца до 18 г. с придружител не заплащат такса! Можете да ползвате осигурен от клуба превоз при следните условия: - срещу допълнителни 10 лв. на човек (вкл. и децата); - задължителна предварителна регистрация през сайта www.zelenastrandja.com;

Необходими документи

- Лични документи; - На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност.
.