Tелефон: 0888 830 066

Тайнствените растения на Странджа - Марина река и Силкосия

Природа, защитени растения и територии

Предстоящи събития:
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от Паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас в 8:30 ч. и в 10.00 от разклона за Марина река
Преход: 4 часа
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
Тайнствените растения на Странджа - Марина река и Силкосия
Скъпи приятели на природата и на движението, предлагаме ви невероятната възможност да се потопите в света на редките растения на Странджа, достигнали до нас от праисторически времена. Ще се запознаем отблизо с някои от символите на Странджа в тяхната естествена среда - ще посетим защитена местност "Марина река", резерват "Силкосия" - първата защитена територия в България, находище на Странджанска боровинка край село Кондолово и др. Накрая ще направим и лек финален преход до параклис "Св. Троица" край село Визица, построен върху естествена пещера в местност с много вековни дъбове. Общо ще изминем пеша не повече от 12 км за целия ден. За растенията на Странджа ще научим много от инж. Венелин Радков, който ще ни съпровожда по време на прехода. Програма, 17 юни /неделя/: 8.30 - Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 10.00 - Начало на прехода от разклона за защитена местност "Марина река"; 12.00 - Обяд на горски заслон в прохладната местност "Сливките" в близост до резерват "Силкосия"; 13.30 - Посещение на находище на Странджанска боровинка край село Кондолово; 14.30 - Преход до параклис "Света Троица" между селата Граматиково и Визица; Отпътуване за Бургас през село Визица - около 17.00 часа. Препоръчваме ви в гората да се движите с дълъг панталон и обувки, обхващащи глезена.
Преди или след похода може да си купите спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв., пътеводител на Тур Странджа за 15 лв., туристическо канче "Зелена Странджа" за 20 лв., спортен бъф/бандана "Зелена Странджа" - 10 лв., значка "АЗ ХОДЯ на походи със Зелена Странджа" - 2лв.

Екипировка

+ Удобни обувки или маратонки; + Дълъг панталон; + Дъждобран; + Вода 1,5 л., храна за през деня; + Фотоапарат и добро настроение.

Цена

Таксата за участие в похода е 10 лв. само за възрастни! За осигурен транспорт се доплащат още по 10 лв. от всеки участник - както от възрастните, така и от децата! Таксите се събират на място. За да ползвате осигурен транспорт от Бургас и обратно е необходимо да се регистрирате за участие през сайта www.zelenastrandja.com. Може да се абонирате за участие за всички събития на Зелена Странджа в рамките на един месец срещу такса от 20 лв.! Всеки четвърти поход на един участник за период от ДВА МЕСЕЦА е без такса!
*По време на всеки поход получавате талон за участие. Събирайте талоните за подаръци!
- тениска, канче на Зелена Странджа, спортен бъф /бандана/ или ваучер за поход - 10 талона;
- значка АЗ ХОДЯ на Походи със Зелена Странджа - 3 талона

Необходими документи

Лични документи; На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност
.