нощувки: 0преход: 5 часатакса: вижте в описанието

Лъвската глава и устието на Ропотамо


Природа, светилища, море
Дати
06.09.2020

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - Паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас в 8.30 ч. и в 9.40 от паркинга за Беглик Таш


Скъпи приятели на природата, на движението и на Странджа, отправяме се отново към природен комплекс "Ропотамо", където ще видим под необичаен ъгъл скалния феномен Лъвската глава, ще се разходим из крепостта "Ранули", ще видим от птичи поглед невероятно красивия естуар на река Ропотамо, след което ще се спуснем до морето на самото устие на реката, където се намира и най-хубавия плаж. Общо ще изминем пеша 11 км по маркирани горски пътеки и стар асфалтов път. Очакват ни много красиви гледки и приятни емоции през целия ден. Програма, 6 септември /неделя/: 8.30 - Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 9.40 - Начало на прехода от паркинга на отбивката за Беглик Таш; 11.00 - Разглеждане на останките от крепостта Ранули; 14.30 - Почивка на плажа при устието на река Ропотамо; Отпътуване за Бургас - около 17.00 часа. Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- По време на похода можете да си купите тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. или спортен бъф за глава на стойност 10 лв. и по този начин да подпомогнете развитието на новия 180-километров маршрут през цяла Странджа от Елхово до Ахтопол, който ще осигури възможност на повече туристи да посетят сами Странджа, както и поминък за местните хора! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Екипировка

+ Удобни обувки или маратонки; + Поне 2 л вода и храна за през деня; + Дъждобран; + Бански - по желание; + Фотоапарат и добро настроение.

Цена

Таксата за участие в похода е 10 лв. само за възрастни! За осигурен транспорт се доплащат още по 10 лв. от всеки участник - както от възрастните, така и от децата! Таксите се събират на място. За да ползвате осигурен транспорт от Бургас и обратно е необходимо да се регистрирате за участие през сайта www.zelenastrandja.com. Може да се абонирате за участие за еднодневните походи на Зелена Странджа в рамките на един месец срещу такса от 30 лв.! Всеки четвърти поход на един участник за период от ДВА МЕСЕЦА е без такса!


Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към Лъвската глава и устието на Ропотамо
Ропотамо, 23.6.18/албум на Зелена Странджа

Назад
продукти за планина Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Всички печелят със Зелена Странджа

Приятели, от тази седмица променяме условията за наградите. Вече няма да има томбола в края на всеки...повече

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

МАРТ - МЕСЕЦ НА РЕКА ВЕЛЕКА

Река Велека е носител на живота в Странджа. Тя е най-дългата река в мистичната планина. Води началото...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи