нощувки: 0преход: 4 часатакса: вижте в описанието

Село Българи - Трионска река, сред цъфнала зеленика


Природа, Странджанска зеленика, Нестинарство
Дати
25.05.2020

Организатор - Зелена Странджа
Тръгване от - гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 8.30 ч. или от кметството в село Българи в 10.30 ч.


Пешеходен преход в сърцето на Странджа, сред гори пълни с цъфнала странджанска зеленика. Маршрутът тръгва от село Българи, през параклис "Св. Троица", пресича Трионски дол и през връх "Градище", на който се намира крепостта "Ургури" се връща обратно в село Българи. Ще преминем покрай ЗМ "Странджански дъбрави" - буферна зона на резерват "Тисовица". Общо ще извървим 14 км за целия ден по широки горски пътища. Програма, 25.05.2020 г. /понеделник, почивен ден/: 08.30 – Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 10.30 – Събиране на групата на площада на село Българи и начало на похода; + Почивка край параклис "Св. Троица"; + Пресичане на река Трионска; + Преминаване през връх Градище /251 м н. в./; 16.30 - Разглеждане на църквата в село Българи и отпътуване за Бургас. За да ползвате осигурен транспорт е необходимо да попълните регистрационната форма под информацията за събитието в сайта. След потвърждение от организаторите ще получите съобщение на посочената от Вас електронна поща. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Купете си спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. или бъф/кърпа за глава/шал за 10 лв. и помогнете по този начин за популяризирането и маркирането на многодневния маршрут през цяла Странджа - 180 км от Елхово до Ахтопол! --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Повече информация на телефон 0888830066.

Екипировка

+ Удобни туристически обувки или маратонки; + Малка раница; + Храна и вода за през деня; + Дъждобран; + Фотоапарат; + Повече добро настроение.

Цена

Организационната такса за похода е 10 лв. за участници над 18 г. и включва услуги на лицензиран водач и сувенир за спомен. Таксата за осигурен транспорт е 10 лв. за всички! Всеки четвърти поход на един участник е без такса! Месечния абонамент за участие във всички събития на Зелена Странджа е 30 лв.!

Необходими документи

- Лични документи;

Ще пътувам с:
осигурен от Зелена Странджа транспорт
собствен транспорт

В следващото поле посочете за колко човека е тази регистрация.
Ако е за повече от един, отбележете в допълнителните полета кои ще са останалите участници освен Вас.

Посочете желана от Вас дата:Посочете начин на плащане
Банков превод
На място

Допълнителна информацияФотогалерия към Село Българи - Трионска река, сред цъфнала зеленика
Назад
продукти за планина Пътеводител за еднодневни маршрути в Странджа Пътеводител за Тур Странджа Тур Странджа
календар на походите в Странджа

Последни новини

Всички печелят със Зелена Странджа

Приятели, от тази седмица променяме условията за наградите. Вече няма да има томбола в края на всеки...повече

Козелът Петко от село Кондолово

Ще ви разкажа една невероятна история от преди 5 години, тази на козелът Петко от село Кондолово! След...повече

МАРТ - МЕСЕЦ НА РЕКА ВЕЛЕКА

Река Велека е носител на живота в Странджа. Тя е най-дългата река в мистичната планина. Води началото...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа
anketa

Нови преходи