Tелефон: 0888 830 066

Беглик Таш, заливите Зигра, Света Параскева и устието на река Ропотамо

Природни феномени, светилища, плаж

Дати: 11.09.2021
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от гр. Бургас, паркинга на магазин Била до автогара Запад в 08.30 ч.
Преход: 5 часа
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
Беглик Таш, заливите Зигра, Света Параскева и устието на река Ропотамо
Тази събота ни предстои още едно незабравимо приключение до любими и близки места. Отправяме се към тракийското светилище Беглик Таш - най-енергийното място в Странджа, живописните заливи Зигра и Света Параскева и ще навлезем в резерват "Ропотамо", достигайки устието на река Ропотамо. Очакват ни много красиви гледки и приятни емоции през целия ден. Общо ще изминем пеш 11 км. Програма, 11 септември /събота/: 8.30 - Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 9.30 - Събиране на паркинга за Беглик Таш; 10.00 - Начало на прехода към Беглик Таш; 10.30 - Разглеждане на светилището (има входна такса от 2 лв.), беседа; 12.00 - Кратка почивка на залив Зигра; 12.30 - Почивка за обяд и плаж по желание на залив Света Параскева; 15.00 - Почивка и разглеждане на устието на река Ропотамо, красивия залив и паметника на замръзналия моряк. Отпътуване за Бургас - около 17.30 часа По маршрута НЯМА чешми! Носете си достатъчно вода за пиене - по 2 литра на човек! ________________________________________________________________________________________________________________ Заявете своето участие като попълните регистрационната форма под събитието в сайта www.zelenastrandja.com. До 24 часа ще получите потвърждение от организаторите на посочената от Вас електронна поща. Повече информация на телефон 0888830066. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Купете си спортна тениска "Тур Странджа" на стойност 20 лв. и помогнете по този начин за популяризирането и маркирането на многодневния маршрут през цяла Странджа - 180 км от Елхово до Ахтопол! Сега вече разполагаме и с пътеводители на Тур Странджа на цена от 12 лв.

Екипировка

+ Удобни обувки или маратонки; + Дълъг панталон; + Шапка за слънце; + Слънцезащитен крем; + Репелент против насекоми и кърлежи; + Дъждобран; + Вода 2 л. и храна за през деня; + Бански - по желание; + Фотоапарат и добро настроение.

Цена

Таксата за участие в похода е 10 лв. само за възрастни! За осигурен транспорт се доплащат още по 10 лв. от всеки участник - както от възрастните, така и от децата! Таксите се събират на място. За да ползвате осигурен транспорт от Бургас и обратно е необходимо да се регистрирате за участие през сайта www.zelenastrandja.com. Може да се абонирате за участие за всички събития на Зелена Странджа в рамките на един месец срещу такса от 20 лв.! Всеки четвърти поход на един участник за период от ДВА МЕСЕЦА е без такса!
.