Tелефон: 0888 830 066

НОВ МАРШРУТ!!! Горите в средното течение на Ропотамо

Природа

Дати: 28.01.2017
Организатор: Зелена Странджа
Тръгване от Паркинга на магазин Била до автогара Запад в Бургас в 8:30 часа
Преход: 4
Трудност: ниска Такса за участие: вижте в описанието
НОВ МАРШРУТ!!! Горите в средното течение на Ропотамо
Еднодневен опознавателен пешеходен преход в района между село Веселие и село Ново Паничарево в горите по средното течение на река Ропотамо. Местността е част от европейската екологична мрежа НАТУРА 2000 по директивата за местообитанията - Защитена зона BG0001001 Ропотамо. Още един етап от опознавателните ни походи във водосборния басейн на река Ропотамо, само на 30 км от Бургас! Ще вървим по горски пътища през гори и открити пространства покрай реката и околните хълмове общо 15 км. Началото е от разрушения мост над Ропотамо между селата Веселие и Ясна Поляна, като ще минем покрай село Ново Паничарево и ще се върнем обратно до село Веселие. Програма: 08.30 – Тръгване от паркинга на магазин Била до автогара Запад в гр. Бургас; 9.30 – Паркиране на колите и събиране на групата в района на разрушения мост край село Веселие; 9.45 – Начало на пешеходния преход в посока село Ново Паничарево покрай река Ропотамо; 11.30 – Посещение на ферма за млечни биопродукти "Нестинари", обяд; 13.00 - Преход обратно по обходен маршрут през панорамни местности; 16.30 - Отпътуване за Бургас. За да ползвате осигурен транспорт от Бургас и обратно е необходимо да се регистрирате за участие чрез попълване на полетата под информацията за събитието не по-късно от 26.01.2017 г. Таксата за транспорт е 5 лв. Организационната такса + водач + сувенир е 10 лв. само за възрастните.

Екипировка

- Удобни туристически обувки или маратонки; - Малка раница; - Храна и вода за през деня; - Дъждобран - ако е нужно; - Шапка и ръкавици; - Фотоапарат; - Повече добро настроение.

Цена

Таксата от 10 лв включва водач-интерпретатор и сувенир за спомен. Деца до 18 г. с придружител не заплащат такса! Можете да ползвате осигурен от клуба превоз при следните условия: - срещу допълнителни 5 лв на човек (вкл. и децата); - задължително предварително записване и по възможност плащане до 2 дни преди датата на похода по банков път или лично;

Необходими документи

- Лични документи; - На място се попълва декларация за освобождаване от отговорност.
.