ТУР СТРАНДЖА за туристи и пътешественици

Честита Баба Марта на всички! Бъдете живи, здрави и засмени!

От вчера сдружение "Зелена Странджа" започна официално реализация на идеята за многодневен туристически маршрут през Странджа.

„ТУР СТРАНДЖА" ще преминава през цялата територия на планината от река Тунджа до Черно море. Той ще бъде с начало от град Елхово и край в град Ахтопол, като при желание туристите ще могат да продължат пътешествието си на юг или на север покрай морския бряг преди да стигнат до Бургас.

Общата дължина на маршрута е 170 км, които ще се изминават за 9 дни пеша или за 3 дни с колело. Трасето ще бъде маркирано с отличителни знаци и ще свързва много на брой природни и културни забележителности, преминавайки през 16 села и два града.

Всеки турист сам ще си избира и планира разстоянието, което да измине по маршрута ден по ден, забележителностите, които да посети и местата, където да се храни и настани на базата на предоставената информация, личните предпочитания, наличното свободно време и физически възможности.

За разлика от другите подобни многодневни планински маршрути в България и по света, "Тур Странджа" ще бъде достъпен през цялата година и ще може да бъде преодоляван от деца и не толкова опитни туристи.

През тази година предстои много работа на терен за събиране на актуална информация, маркиране и ще бъдат организирани няколко пробни преминавания по маршрута.

Разчитаме на подкрепата на общините, държавните институции, други неправителствени организации, собственици на туристически обекти и местни хора, които имат интерес от реализацията на идеята.

Всеки може да изрази своето мнение и да направи предложения на e-mail info@zelenastrandja.com или на телефон 0888830066.

Владимир Димитровкалендар на походите в Странджа
Тур Странджа

Последни новини

Още по-лесно на поход със Зелена Странджа

Сдружение "Зелена Странджа" се стреми да направи движението сред природата и опознаването й възможно...повече

Пробег Тур Странджа - след това

Сега и аз да разкажа за приключението „Пробег Тур Странджа – 180х24“ от Елхово до Ахтопол, от името на...повече

Пробег на Тур Странджа - 180 км за 24 часа

180 км пеша през цяла Странджа за 24 часа Първи пробег на новия многодневен туристически маршрут „Тур...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджаanketa

Нови преходи