Отворено писмо до кмета на Бургас


Отдавна си мислех да напиша това писмо, но последните ремонти на улици в кв. "Възраждане" в Бургас ме подсетиха да не отлагам повече...

ДО
Г-Н ДИМИТЪР НИКОЛОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС

Относно: Повече места за дървета по улиците на град Бургас

ОТВОРЕНО ПИСМО

УВАЖАЕМИ Г-Н НИКОЛОВ,
Всички виждаме, как облика на град Бургас се променя в положителна посока през последните години. Ремонтират се улици, които от десетилетия са били изоставени, решават се дълго отлагани инфраструктурни проблеми. За всичко това Вие и Вашия екип безспорно заслужавате огромно признание.

Наблюдава се обаче една тенденция при новоремонтираните улици в града – изсичат се старите дървета, а на тяхно място не се засаждат достатъчно нови. По-лошото е, че местата където е имало дървета се бетонират и там повече никога не могат да бъдат засадени нови растения. Улиците завинаги ще останат без зеленина, а хората са лишени от всички ползи, които им носят градските дървета.

Моят апел към Вас като градоначалник е да наложите по нормативен път изискване още при проектирането на ремонтните дейности на улици и обществени площи на територията на град Бургас ДА БЪДАТ ОБОСОБЯВАНИ ПОВЕЧЕ МЕСТА ЗА УЛИЧНИ ДЪРВЕТА.

Самото засаждане може да бъде направено и на по-късен етап след съответния ремонт, важното е да има предвидени за целта места.

Припомням Ви също, че за засаждане на дървета по улиците на града може да бъде ползван модела „УЛИЧНО ДЪРВО“ на Сдружение „Зелена Странджа“ за засаждане на повече улични дървета с доброволен труд на гражданите и съгласувано със специалистите на Община Бургас, който Ви представихме преди почти две години. По този начин повече хора ще бъдат съпричастни към идеята за ПО-ЗЕЛЕНИ УЛИЦИ и ще се гарантира по-доброто опазване на зелената система на град Бургас.

С УВАЖЕНИЕ
ИНЖ. ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ
СНЦ „ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА”

Гр. Бургас, 22.11.2017 г.

календар на походите в Странджа

Последни новини

Природен парк СТРАНДЖА стана на 23 години

Най-голямата защитена територия в България - Природен парк "Странджа" стана на 23 години. Паркът е обявен...повече

112 състезатели се надпреварваха в Полумаратон АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО 2018 (СНИМКИ и РЕЗУЛТАТИ)

За трета поредна година се проведе спортния празник Полумаратон "Атанасовско езеро" в Бургас. На 21 януари...повече

Новогодишни приказки за ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Честита Нова година на всички! И понеже обикновено по това време на годината се правят равносметки,...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи