Отворено писмо до кмета на Бургас


Отдавна си мислех да напиша това писмо, но последните ремонти на улици в кв. "Възраждане" в Бургас ме подсетиха да не отлагам повече...

ДО
Г-Н ДИМИТЪР НИКОЛОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС

Относно: Повече места за дървета по улиците на град Бургас

ОТВОРЕНО ПИСМО

УВАЖАЕМИ Г-Н НИКОЛОВ,
Всички виждаме, как облика на град Бургас се променя в положителна посока през последните години. Ремонтират се улици, които от десетилетия са били изоставени, решават се дълго отлагани инфраструктурни проблеми. За всичко това Вие и Вашия екип безспорно заслужавате огромно признание.

Наблюдава се обаче една тенденция при новоремонтираните улици в града – изсичат се старите дървета, а на тяхно място не се засаждат достатъчно нови. По-лошото е, че местата където е имало дървета се бетонират и там повече никога не могат да бъдат засадени нови растения. Улиците завинаги ще останат без зеленина, а хората са лишени от всички ползи, които им носят градските дървета.

Моят апел към Вас като градоначалник е да наложите по нормативен път изискване още при проектирането на ремонтните дейности на улици и обществени площи на територията на град Бургас ДА БЪДАТ ОБОСОБЯВАНИ ПОВЕЧЕ МЕСТА ЗА УЛИЧНИ ДЪРВЕТА.

Самото засаждане може да бъде направено и на по-късен етап след съответния ремонт, важното е да има предвидени за целта места.

Припомням Ви също, че за засаждане на дървета по улиците на града може да бъде ползван модела „УЛИЧНО ДЪРВО“ на Сдружение „Зелена Странджа“ за засаждане на повече улични дървета с доброволен труд на гражданите и съгласувано със специалистите на Община Бургас, който Ви представихме преди почти две години. По този начин повече хора ще бъдат съпричастни към идеята за ПО-ЗЕЛЕНИ УЛИЦИ и ще се гарантира по-доброто опазване на зелената система на град Бургас.

С УВАЖЕНИЕ
ИНЖ. ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ
СНЦ „ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА”

Гр. Бургас, 22.11.2017 г.

календар на походите в Странджа
Тур Странджа

Последни новини

Още по-лесно на поход със Зелена Странджа

Сдружение "Зелена Странджа" се стреми да направи движението сред природата и опознаването й възможно...повече

Пробег Тур Странджа - след това

Сега и аз да разкажа за приключението „Пробег Тур Странджа – 180х24“ от Елхово до Ахтопол, от името на...повече

Пробег на Тур Странджа - 180 км за 24 часа

180 км пеша през цяла Странджа за 24 часа Първи пробег на новия многодневен туристически маршрут „Тур...повече

Спортни мероприятния


anketa

Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджаanketa

Нови преходи