Отворено писмо до кмета на Бургас


Отдавна си мислех да напиша това писмо, но последните ремонти на улици в кв. "Възраждане" в Бургас ме подсетиха да не отлагам повече...

ДО
Г-Н ДИМИТЪР НИКОЛОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС

Относно: Повече места за дървета по улиците на град Бургас

ОТВОРЕНО ПИСМО

УВАЖАЕМИ Г-Н НИКОЛОВ,
Всички виждаме, как облика на град Бургас се променя в положителна посока през последните години. Ремонтират се улици, които от десетилетия са били изоставени, решават се дълго отлагани инфраструктурни проблеми. За всичко това Вие и Вашия екип безспорно заслужавате огромно признание.

Наблюдава се обаче една тенденция при новоремонтираните улици в града – изсичат се старите дървета, а на тяхно място не се засаждат достатъчно нови. По-лошото е, че местата където е имало дървета се бетонират и там повече никога не могат да бъдат засадени нови растения. Улиците завинаги ще останат без зеленина, а хората са лишени от всички ползи, които им носят градските дървета.

Моят апел към Вас като градоначалник е да наложите по нормативен път изискване още при проектирането на ремонтните дейности на улици и обществени площи на територията на град Бургас ДА БЪДАТ ОБОСОБЯВАНИ ПОВЕЧЕ МЕСТА ЗА УЛИЧНИ ДЪРВЕТА.

Самото засаждане може да бъде направено и на по-късен етап след съответния ремонт, важното е да има предвидени за целта места.

Припомням Ви също, че за засаждане на дървета по улиците на града може да бъде ползван модела „УЛИЧНО ДЪРВО“ на Сдружение „Зелена Странджа“ за засаждане на повече улични дървета с доброволен труд на гражданите и съгласувано със специалистите на Община Бургас, който Ви представихме преди почти две години. По този начин повече хора ще бъдат съпричастни към идеята за ПО-ЗЕЛЕНИ УЛИЦИ и ще се гарантира по-доброто опазване на зелената система на град Бургас.

С УВАЖЕНИЕ
ИНЖ. ВЛАДИМИР ДИМИТРОВ
СНЦ „ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА”

Гр. Бургас, 22.11.2017 г.

календар на походите в Странджа

Последни новини

ЧЕСТИТ ДЕН НА ГОРАТА - 21 МАРТ

На 21 март се чества световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 г. в деня на пролетното равноденствие...повече

ПОХОД от Варвара към Папия И В СЪБОТА

Поради големия интерес към панорамния поход от село Варвара към връх Папия тази неделя 18 март ще организираме...повече

ТУР СТРАНДЖА за туристи и пътешественици

Честита Баба Марта на всички! Бъдете живи, здрави и засмени! От вчера сдружение "Зелена Странджа" започна...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи