Обществено обсъждане на нов модел за засаждане на повече улични дървета

 


Идеята на ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА как улиците на градовете могат да станат още по-зелени с активното участие на самите жители ще бъде споделена и обсъдена тази седмица. Нека всеки, който се интересува от темата и счита че може да бъде полезен, да се чувства поканен.


 


На 26 февруари 2016 г. (петък) от 10.00 часа в Голямата зала на първия етаж в сградата на Областна администрация – Бургас ще се проведе обществено обсъждане на концепция на нов модел за засаждане на повече дървета по улиците на населените места в страната. Идеята е моделът да бъде унифициран и да бъде приложим във всеки един град. На практика той ще позволява съгласуване и координиране на действията между отделните заинтересовани страни в процеса на доброволно засаждане на нови дървета чрез използване на новите мобилни технологии. За да стартира и за да има успех кампанията, която има за цел да бъде рационална, иновативна и изцяло в обществена полза, трябва предварително да бъде обсъдена и възприета от ключовите страни в нея.


 


 Моделът не разчита на средства от общинския бюджет на съответната община, нито дублира задълженията на службите и фирмите по озеленяване. Той дава възможност на тези, които искат доброволно да засадят дърво, да го направят както трябва - дървото да бъде от подходящ вид и размери, засаждането да се извърши професионално и на правилното място. Моделът предполага и по-сигурни и трайни резултати, защото в грижите след засаждането ще бъдат ангажирани повече хора.
Повече подробности ще научите по време на срещата в петък, 26 февруари.


 XX

календар на походите в Странджа

Последни новини

Новите тениски на ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Новите спортни бързосъхнещи брандирани тениски на Зелена Странджа са готови. Купувайки си тениска,...повече

ЧЕСТИТ ДЕН НА ГОРАТА - 21 МАРТ

На 21 март се чества световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 г. в деня на пролетното равноденствие...повече

ПОХОД от Варвара към Папия И В СЪБОТА

Поради големия интерес към панорамния поход от село Варвара към връх Папия тази неделя 18 март ще организираме...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи