Обществено обсъждане на нов модел за засаждане на повече улични дървета

 


Идеята на ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА как улиците на градовете могат да станат още по-зелени с активното участие на самите жители ще бъде споделена и обсъдена тази седмица. Нека всеки, който се интересува от темата и счита че може да бъде полезен, да се чувства поканен.


 


На 26 февруари 2016 г. (петък) от 10.00 часа в Голямата зала на първия етаж в сградата на Областна администрация – Бургас ще се проведе обществено обсъждане на концепция на нов модел за засаждане на повече дървета по улиците на населените места в страната. Идеята е моделът да бъде унифициран и да бъде приложим във всеки един град. На практика той ще позволява съгласуване и координиране на действията между отделните заинтересовани страни в процеса на доброволно засаждане на нови дървета чрез използване на новите мобилни технологии. За да стартира и за да има успех кампанията, която има за цел да бъде рационална, иновативна и изцяло в обществена полза, трябва предварително да бъде обсъдена и възприета от ключовите страни в нея.


 


 Моделът не разчита на средства от общинския бюджет на съответната община, нито дублира задълженията на службите и фирмите по озеленяване. Той дава възможност на тези, които искат доброволно да засадят дърво, да го направят както трябва - дървото да бъде от подходящ вид и размери, засаждането да се извърши професионално и на правилното място. Моделът предполага и по-сигурни и трайни резултати, защото в грижите след засаждането ще бъдат ангажирани повече хора.
Повече подробности ще научите по време на срещата в петък, 26 февруари.


 XX

календар на походите в Странджа

Последни новини

Природен парк СТРАНДЖА стана на 23 години

Най-голямата защитена територия в България - Природен парк "Странджа" стана на 23 години. Паркът е обявен...повече

112 състезатели се надпреварваха в Полумаратон АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО 2018 (СНИМКИ и РЕЗУЛТАТИ)

За трета поредна година се проведе спортния празник Полумаратон "Атанасовско езеро" в Бургас. На 21 януари...повече

Новогодишни приказки за ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Честита Нова година на всички! И понеже обикновено по това време на годината се правят равносметки,...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи