КРЪГЛА МАСА В МЛАДЕЖКО

Среща на тема „Възможности за подобряване на състоянието на туристическата инфраструктура и развитие на туризма в района на село Младежко, Странджа“ организират на 31 май в хотел "Изворите" - с. Младежко Сдружение "Зелена Странджа" и Бургаска регионална туристическа асоциация (БРТА).

Село Младежко се намира на 50 км от гр. Бургас на територията на община Малко Търново и природен парк „Странджа“. В околностите на селото е разположена широка поляна и природна забележителност „Пещери и извори на река Младежка“, където е изграден екомаршрут до карстовите извори на реката, пещерите и скалните образувания в района. През 2011 година Дирекцията на природен парк „Странджа“ изгражда богата туристическа инфраструктура по проект, с което значително улеснява достъпа на туристи и информираността за забележителностите, флората и фауната в местността. От тогава потокът от туристи непрекъснато нараства, мястото е предпочитано за приятна разходка сред дивата природа със семейството или с приятели, за пикници, организирани ученически излети, отдих и игри на открито. Поради близостта си до морските курорти през активния летен сезон природната забележителност край Младежко се посещава ежедневно от над 200 български и чуждестранни туристи.
Увеличения туристопоток към селото е обвързан с по-голямо търсене на места за настаняване и хранене, раздвижване на пазара на имоти, продукти и услуги.
С развитието на туризма в района на Младежко възникват и неотложни въпроси за решаване. Най-значимият от тях е проблема с поддръжката на чистотата и на изградената туристическа инфраструктура по еко маршрута и на поляната за пикници край селото.
Целта на предстоящата среща е да се изяснят статута, собствеността и режима на допустимите дейности за терените, обект на туристически интерес в района на село Младежко, община Малко Търново, както и отговорностите, задълженията и възможностите пред различните заинтересовани страни.
В резултат от кръглата маса ще бъдат направени предложения за предприемане на конкретни действия и мерки от страна на отговорните и заинтересовани страни за подобряване на екологичния статус и развитие на туристическия потенциал в природния комплекс около село Младежко.
На срещата ще бъдат поканени представители на всички заинтересовани страни – ДПП „Странджа“, ДГС „Звездец“, Община Малко Търново, РИОСВ – Бургас, Областна администрация Бургас, жители на село Младежко, туроператори, НПО. Ще бъдат обсъждани конкретни въпроси и е желателно присъстващите да са запознати с проблематиката по темата и подготвени за дискусия по същество!

ПРОГРАМА – 31 МАЙ 2017 г. /сряда/:

9.00 – Тръгване от Бургас, зад спирка Вардар (има осигурен транспорт с ограничен брой места);
10.00 – Начало на срещата, конферентна зала на хотел „Изворите“, с. Младежко. Дискусия;
11.30 – Посещение на поляната за пикници и преминаване по еко маршрута до изворите на река Младежка. Дискусия;
13.00 – Обяд в хотела (не се поема от организаторите);
14.00 – Отпътуване за Бургас


Регистриране за участие и за осигурен транспорт от Бургас и обратно на e-mail: info@zelenastrandja.com

За повече информация – тел: 0888830066
Владимир Димитров,
Председател на СНЦ „Зелена Странджа“

календар на походите в Странджа

Последни новини

Новите тениски на ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Новите спортни бързосъхнещи брандирани тениски на Зелена Странджа са готови. Купувайки си тениска,...повече

ЧЕСТИТ ДЕН НА ГОРАТА - 21 МАРТ

На 21 март се чества световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 г. в деня на пролетното равноденствие...повече

ПОХОД от Варвара към Папия И В СЪБОТА

Поради големия интерес към панорамния поход от село Варвара към връх Папия тази неделя 18 март ще организираме...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи