Деца и родители заедно на поход в Странджа за Свети Валентин

 


На 14 февруари група деца от НБУ „Михаил Лъкатник“ заедно с техните родители се включиха в организирания от СНЦ Зелена Странджа поход до устието на река Велека. Децата са от сформирания наскоро Клуб Планинари към училището. Участниците в похода извървяха пеша разстоянието от гр. Ахтопол до река Велека по тясна пътека над очарователния и стръмен скалист морски бряг.


 


Този участък от Южното Черноморие е забележителен с неповторимите скални формирования, образували се от рязко застинала лава, навлизала в морето преди милиони години от активния тогава вулкан на връх Папия. Брегът е природно моделиран допълнително от водната и ветрова ерозия, влияеща в различна степен на различните по строеж скали.


 


Любителите планинари се насладиха на впечатляваща и много рядка гледка. Поради падналия предната вечер обилен дъжд и снеготопенето в Странджа, река Велека беше излязла от коритото си и прехвърляйки пясъчната коса, преграждаща устието й вкарваше огромно количество мътни води в морето, като го оцветяваше в различни нюанси на километри навътре от брега.


 


Всички участници в похода по традиция бяха закичени от организаторите с медали за спомен. Децата от клуб Планинари ги очакват още много незабравими преживявания сред природата.


 XX

календар на походите в Странджа

Последни новини

Новите тениски на ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Новите спортни бързосъхнещи брандирани тениски на Зелена Странджа са готови. Купувайки си тениска,...повече

ЧЕСТИТ ДЕН НА ГОРАТА - 21 МАРТ

На 21 март се чества световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 г. в деня на пролетното равноденствие...повече

ПОХОД от Варвара към Папия И В СЪБОТА

Поради големия интерес към панорамния поход от село Варвара към връх Папия тази неделя 18 март ще организираме...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи