Кроношпан подпомага детските походи в Странджа

Сдружение „Зелена Странджа“ и „Кроношпан България“ ЕООД сключиха договор за сътрудничество при провеждането на детски походи в Странджа.

Това е един от начините дървопреработващото предприятие да подпомага и насърчава екологичното образование и физическата активност сред подрастващите в Бургас.

Сдружение „Зелена Странджа“ развива спортни и туристически дейности сред природата с опознавателна цел. Около 25% от общия брой участници в походите са деца, които се явяват специална целева група в дейността на „Зелена Странджа“.
Всеки месец Сдружението организира поне по един тематичен детски поход за деца в Странджа. По време на тези излети децата освен активно движение получават и много знания за природата, за заобикалящите ги растения и животни, както и основни умения по оцеляване в екстремни условия. Акцентът при походите са образователните игри на открито.

Интересът към провежданите дейности сред природата за деца е голям както от страна на самите участници, така и за техните родители в надпреварата с виртуалния свят на технологиите.

Сътрудничеството с „Кроношпан България“ ще помогне на "Зелена Странджа" да развива все повече този тип дейност и да направи активното движение, екологично образование и придобиването на умения за оцеляване сред природата по-достъпни, полезни и интересни за децата на Бургас.

Сдружението планира да организира серия от образователни програми за деца сред природата на Странджа по време на наближаващата лятна ваканция.

календар на походите в Странджа

Последни новини

Новите тениски на ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Новите спортни бързосъхнещи брандирани тениски на Зелена Странджа са готови. Купувайки си тениска,...повече

ЧЕСТИТ ДЕН НА ГОРАТА - 21 МАРТ

На 21 март се чества световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 г. в деня на пролетното равноденствие...повече

ПОХОД от Варвара към Папия И В СЪБОТА

Поради големия интерес към панорамния поход от село Варвара към връх Папия тази неделя 18 март ще организираме...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи