Открийте Странджа - пеша, на колело или по вода

Странджа е най-лесно достъпната планина в България за туризъм и спорт сред природата по всяко време на годината. Ниските върхове, многобройните горски пътища и богатството от природни и исторически обекти са предпоставка за разнообразни варианти от туристически маршрути за хора с различни интереси и физически възможности.

На 22 и 23 април любителите на природата, спорта и туризма ще могат да се включат в многобройните предизвикателства на спортния празник "Странджа без ограничения".

Инициативата за представяне на невероятните възможности за практикуване на природосъобразен туризъм и спорт в Странджа е на сдружение "Зелена Странджа". Тази пролет в организирането на празника, който ще се проведе на територията на община Царево, участват и Кметство Ахтопол, спортен клуб "ВелоЦарево" и Extreme Adventure G&P.

На 22 април програмата стартира със състезание по планинско колоездене на 32 км от центъра на град Царево - "Предизвикай Странджа", както и пешеходен преход 16 км сред гъстите гори, покрай река Велека и цъфнали зеленики от село Българи до село Кости.

На 23 април празника продължава с пешеходен преход от град Ахтопол до кратера на затихналия вулкан Папия, състезание по планинско бягане веднага след похода и водни турове с каяк по река Караагач през целия ден.

Записването за участие става през сайта на Зелена Странджа, Вело Царево - за колоезденето или на място!

Заповядайте! Емоциите и приятните спомени са гарантирани!

календар на походите в Странджа

Последни новини

Новите тениски на ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Новите спортни бързосъхнещи брандирани тениски на Зелена Странджа са готови. Купувайки си тениска,...повече

ЧЕСТИТ ДЕН НА ГОРАТА - 21 МАРТ

На 21 март се чества световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 г. в деня на пролетното равноденствие...повече

ПОХОД от Варвара към Папия И В СЪБОТА

Поради големия интерес към панорамния поход от село Варвара към връх Папия тази неделя 18 март ще организираме...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи