Открийте Странджа - пеша, на колело или по вода

Странджа е най-лесно достъпната планина в България за туризъм и спорт сред природата по всяко време на годината. Ниските върхове, многобройните горски пътища и богатството от природни и исторически обекти са предпоставка за разнообразни варианти от туристически маршрути за хора с различни интереси и физически възможности.

На 22 и 23 април любителите на природата, спорта и туризма ще могат да се включат в многобройните предизвикателства на спортния празник "Странджа без ограничения".

Инициативата за представяне на невероятните възможности за практикуване на природосъобразен туризъм и спорт в Странджа е на сдружение "Зелена Странджа". Тази пролет в организирането на празника, който ще се проведе на територията на община Царево, участват и Кметство Ахтопол, спортен клуб "ВелоЦарево" и Extreme Adventure G&P.

На 22 април програмата стартира със състезание по планинско колоездене на 32 км от центъра на град Царево - "Предизвикай Странджа", както и пешеходен преход 16 км сред гъстите гори, покрай река Велека и цъфнали зеленики от село Българи до село Кости.

На 23 април празника продължава с пешеходен преход от град Ахтопол до кратера на затихналия вулкан Папия, състезание по планинско бягане веднага след похода и водни турове с каяк по река Караагач през целия ден.

Записването за участие става през сайта на Зелена Странджа, Вело Царево - за колоезденето или на място!

Заповядайте! Емоциите и приятните спомени са гарантирани!

календар на походите в Странджа

Последни новини

Отворено писмо до кмета на Бургас

Отдавна си мислех да напиша това писмо, но последните ремонти на улици в кв. "Възраждане" в Бургас ме...повече

100 похода със Зелена Странджа за десет месеца

Походът, организиран от сдружение "Зелена Странджа" до Лъвската глава и Беглик Таш на 5 ноември, беше...повече

Ново гнездо на Морски орел край Бургас.

Единият от детските походи, организирани от Сдружение Зелена Странджа през ноемврийската ученическа...повече

Спортни мероприятния


anketa

anketa

Нови преходи