Залесявания, доброволчество, благотворителност и нови маршрути през пролетта

По случай настъпващата пролет от Сдружение "Зелена Странджа" сме ви подготвили нови инициативи в името на опазването на околната среда, опознаването и съхраняването на Странджа и природата като цяло и активния начин на живот чрез движение на открито, движение сред природата.

Предстоят ни поредица от събития, съчетаващи полезното с приятното. През следващите седмици по време на нашите походи ще проведем поне три залесителни акции, за да има повече гори в България, за да е по-зелено и чисто там, където ходим да си почиваме и да се разхождаме.

Първата залесителна акция ще бъде на връх Мара Лишанка над село Веселие на 26 март. В деня на изборите - ти избираш дали да направиш нещо наистина добро!

Ще има и много нови пешеходни и вело маршрути - в Странджа и не само там. Движението сред природата продължава да бъде основен акцент в дейността на Зелена Странджа. И за да бъдем полезни както на самите нас, така и за околните, ще се опитваме да съчетаваме това движение и с други дейности, като почистване и маркиране на маршрути, ремонт на туристическа инфраструктура и др.

Очаквайте и нови предизвикателства за духа и тялото, както и атракции, съпътстващи обичайните ни походи през следващите месеци.

Не забравяйте, че всичко което правим в Зелена Странджа, е за ваше добро, за доброто на природата, на Странджа и на нашите деца.

календар на походите в Странджа

Последни новини

Новите тениски на ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Новите спортни бързосъхнещи брандирани тениски на Зелена Странджа са готови. Купувайки си тениска,...повече

ЧЕСТИТ ДЕН НА ГОРАТА - 21 МАРТ

На 21 март се чества световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 г. в деня на пролетното равноденствие...повече

ПОХОД от Варвара към Папия И В СЪБОТА

Поради големия интерес към панорамния поход от село Варвара към връх Папия тази неделя 18 март ще организираме...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи