Първа сбирка на Клуб Планинари

Днес, 26.01.2016 г. в уговорения час в начално базово училище "Михаил Лъкатник" - гр. Бургас се проведе първата среща на Клуб Планинари към сдружение Зелена Странджа. Присъстваха седем деца - любители на природата и на планините, бъдещи изследователи на дивия свят на животните и растенията. Оказа се, че повечето от децата вече са покорявали не един връх както в български, така и в планини в други държави, откъдето вероятно идва и техния разпален интерес към планинарството. Всички те искат да научат много нови неща за планините, за гората и нейните обитатели, как да се ориентират и да оцеляват в природата, какво трябва да бъде тяхното поведение в дивия свят, а и помежду им, кой и защо в природата има нужда от закрила. Очакват също с нетърпение и предстоящите ни съвместни походи в по-близки и по-далечни гори и планини, където ще се запознаят наживо с горските обитатели, с много нови хора и забележителности.


Основната цел на клуба е повишаване на физическата активност на децата чрез движение и спорт на открито. Едновременно с това те ще придобият трайни знания по редица природни науки и полезни практични умения, касаещи поведението им в природна среда.


Уговорен беше деня и мястото и за първата ни сбирка на открито, за която ще се чакаме на 7-ми февруари (неделя) от 11.00 часа пред Пантеона в Морската градина на Бургас. На нея нека се чувстват поканени и родителите на децата, като всички заедно ще изминем разстоянието до Сарафово и обратно (пеша!) и ще си говорим интересни неща по пътя. Ако пък не разполагат с нужното време от 3 - 4 часа, ще си вземат децата от същото място в 15.00 часа. Облечете се подходящо според времето и си вземете малко храна и вода!


Теоретичните ни занятия ще продължат веднага след зимната ваканция, когато на 10-ти февруари курсът ще стартира и в ОУ "Братя Миладинови".


Всички любители на движението сред природата могат да се присъединят към организираните от СНЦ "Зелена Странджа" опознавателни походи в Странджа, следващият от които ще бъде в района на с. Младежко и м. Петрова нива още тази неделя.X

календар на походите в Странджа

Последни новини

Новите тениски на ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Новите спортни бързосъхнещи брандирани тениски на Зелена Странджа са готови. Купувайки си тениска,...повече

ЧЕСТИТ ДЕН НА ГОРАТА - 21 МАРТ

На 21 март се чества световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 г. в деня на пролетното равноденствие...повече

ПОХОД от Варвара към Папия И В СЪБОТА

Поради големия интерес към панорамния поход от село Варвара към връх Папия тази неделя 18 март ще организираме...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи