Млади доброволци за спорт и природа

20 младежи от Бургас участваха в доброволчески акции по проект "Доброволци - спорт и природа".

Ученици от Механотехникума садиха дървета, чистиха екомаршрут в Странджа и участваха в състезание по бягане и колоездене като доброволци.

Всичко това се случи в рамките на проекта „Доброволци – спорт и природа“, който се изпълни през зимните месеци от СНЦ „Зелена Странджа“, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника - гр. Бургас и Кметство Ахтопол. Финансирането е от Националната програма за младежта (2016 - 2020) към Министерството на младежта и спорта.
Младежите преминаха обучения по доброволчество и активно се включиха в организирането и провеждането на полумаратона „Атанасовско езеро“ в Бургас на 22.01.2017 г., засаждането на 20 едроразмерни дръвчета в Ахтопол, почистването и маркирането на екомаршрут до устието на река Велека в Странджа.

Три от момчетата дори се престрашиха за първи път в живота си да се надбягват със състезатели от цялата страна по 20-километровото трасе до резерват „Атанасовско езеро“ и се представиха отлично.

Засадените дървета край брега в Града на любовта ще радват и пазят от слънце и вятър поколения ахтополци и летуващи туристи.

Освен опита, който натрупаха учениците по време на дейностите от проекта „Доброволци – спорт и природа“, те научиха и много важни уроци, като този, че доброто е във всеки един от нас и никога не е късно да започнем да го раздаваме.

Вл. Димитров

28.02.2017 г.

календар на походите в Странджа

Последни новини

Новите тениски на ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Новите спортни бързосъхнещи брандирани тениски на Зелена Странджа са готови. Купувайки си тениска,...повече

ЧЕСТИТ ДЕН НА ГОРАТА - 21 МАРТ

На 21 март се чества световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 г. в деня на пролетното равноденствие...повече

ПОХОД от Варвара към Папия И В СЪБОТА

Поради големия интерес към панорамния поход от село Варвара към връх Папия тази неделя 18 март ще организираме...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи