Млади доброволци за спорт и природа

20 младежи от Бургас участваха в доброволчески акции по проект "Доброволци - спорт и природа".

Ученици от Механотехникума садиха дървета, чистиха екомаршрут в Странджа и участваха в състезание по бягане и колоездене като доброволци.

Всичко това се случи в рамките на проекта „Доброволци – спорт и природа“, който се изпълни през зимните месеци от СНЦ „Зелена Странджа“, Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника - гр. Бургас и Кметство Ахтопол. Финансирането е от Националната програма за младежта (2016 - 2020) към Министерството на младежта и спорта.
Младежите преминаха обучения по доброволчество и активно се включиха в организирането и провеждането на полумаратона „Атанасовско езеро“ в Бургас на 22.01.2017 г., засаждането на 20 едроразмерни дръвчета в Ахтопол, почистването и маркирането на екомаршрут до устието на река Велека в Странджа.

Три от момчетата дори се престрашиха за първи път в живота си да се надбягват със състезатели от цялата страна по 20-километровото трасе до резерват „Атанасовско езеро“ и се представиха отлично.

Засадените дървета край брега в Града на любовта ще радват и пазят от слънце и вятър поколения ахтополци и летуващи туристи.

Освен опита, който натрупаха учениците по време на дейностите от проекта „Доброволци – спорт и природа“, те научиха и много важни уроци, като този, че доброто е във всеки един от нас и никога не е късно да започнем да го раздаваме.

Вл. Димитров

28.02.2017 г.

календар на походите в Странджа

Последни новини

Отворено писмо до кмета на Бургас

Отдавна си мислех да напиша това писмо, но последните ремонти на улици в кв. "Възраждане" в Бургас ме...повече

100 похода със Зелена Странджа за десет месеца

Походът, организиран от сдружение "Зелена Странджа" до Лъвската глава и Беглик Таш на 5 ноември, беше...повече

Ново гнездо на Морски орел край Бургас.

Единият от детските походи, организирани от Сдружение Зелена Странджа през ноемврийската ученическа...повече

Спортни мероприятния


anketa

anketa

Нови преходи