Нови интересни маршрути от Зелена Странджа и през декември

През месеца с най-многото празници и с най-късите зимни дни ние от клуба за приключения сред природата Зелена Странджа сме ви подготвили също така интересни и сгряващи маршрути.
Още първия уикенд ще се раздвижим между селата Младежко и Евренозово, както и по един съвсем нов, прекрасен маршрут сред най-съхранените странджански дъбрави. Ще посетим защитена местност "Парория" край село Калово в Странджа с многобройните вековни дъбове, тракийски долмени и стари параклиси.
На 11 декември се отправяме отново към село Воден, за да разгледаме добре запазените останки от средновековния Парорийски манастир, построен върху естествена пещера. Преди да стигнем до там обаче, ще спрем да видим как са живели римските ветерани легионери в изградената колония "Деултум" край днешното село Дебелт. През целия този ден с нас ще бъде археологът д-р Атанас Орачев, който ще ни помогне по-лесно и по-истински да се пренесем в реалността на тези отминали времена.
В края на месеца също ще се раздвижим, почивайки си от празничните трапези сред горите около язовир "Ясна Поляна", тръгвайки от село Ново Паничарево. В селото ще посетим и новооткритата мандра за биологично сирене и кашкавал.

Предстои ни още един интересен месец, изпълнен с движение сред природата. Не забравяйте да се обличате подходящо за сезона, без това да пречи на разходката ви.
Имайте предвид, че през зимата Странджа е все така очарователна и леснодостъпна. При това повечето от дискомфортните фактори, като горещина, насекоми, влечуги и т. н., липсват.

Следете събитията в нашия календар и ви очакваме за нови приключения сред природата!

Вл. Димитров,
03.12.2016 г.

календар на походите в Странджа

Последни новини

Новите тениски на ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Новите спортни бързосъхнещи брандирани тениски на Зелена Странджа са готови. Купувайки си тениска,...повече

ЧЕСТИТ ДЕН НА ГОРАТА - 21 МАРТ

На 21 март се чества световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 г. в деня на пролетното равноденствие...повече

ПОХОД от Варвара към Папия И В СЪБОТА

Поради големия интерес към панорамния поход от село Варвара към връх Папия тази неделя 18 март ще организираме...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи