В царството на зелениката с кобилата Сорента

По време на поредното ни прикючение сред природата в красивата Странджа планина бяхме топло посрещнати от местните жители на село Кондолово и известния български актьор Юрий Ангелов, качен на неговия расов кон Сорента. Групата природолюбители от Зелена Странджа имахме честта да бъдем първите организирани посетители на открития преди месец манеж за конна езда в селото.
Можем да кажем, че идеята за изграждане на природосъобразен местен атракцион за конна езда е чудесна и вече изпълнява фунциите си. Комбинацията от лека разходка сред уникалната странджанска природа с редки растителни видове и конен спорт е изключително сполучлива. Невероятната панорама от мястото за езда засилва още повече приятното изживяване.
Най-доволни от всички разбира се бяха децата. Кобилата Сорента е специално обучена за лечение на детски болести. Тя инстинктивно обича малчуганите и е изключително внимателна към тях.
Пожелаваме на Юрий Ангелов и находчивите местни хора успех и развитие на доброто начинание. А ние със сигурност често ще се срещаме със Сорента.

21.11.2016 г.
Вл. Димитров

календар на походите в Странджа

Последни новини

Новите тениски на ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Новите спортни бързосъхнещи брандирани тениски на Зелена Странджа са готови. Купувайки си тениска,...повече

ЧЕСТИТ ДЕН НА ГОРАТА - 21 МАРТ

На 21 март се чества световния ден на гората. Той се отбелязва от 1972 г. в деня на пролетното равноденствие...повече

ПОХОД от Варвара към Папия И В СЪБОТА

Поради големия интерес към панорамния поход от село Варвара към връх Папия тази неделя 18 март ще организираме...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи