В царството на зелениката с кобилата Сорента

По време на поредното ни прикючение сред природата в красивата Странджа планина бяхме топло посрещнати от местните жители на село Кондолово и известния български актьор Юрий Ангелов, качен на неговия расов кон Сорента. Групата природолюбители от Зелена Странджа имахме честта да бъдем първите организирани посетители на открития преди месец манеж за конна езда в селото.
Можем да кажем, че идеята за изграждане на природосъобразен местен атракцион за конна езда е чудесна и вече изпълнява фунциите си. Комбинацията от лека разходка сред уникалната странджанска природа с редки растителни видове и конен спорт е изключително сполучлива. Невероятната панорама от мястото за езда засилва още повече приятното изживяване.
Най-доволни от всички разбира се бяха децата. Кобилата Сорента е специално обучена за лечение на детски болести. Тя инстинктивно обича малчуганите и е изключително внимателна към тях.
Пожелаваме на Юрий Ангелов и находчивите местни хора успех и развитие на доброто начинание. А ние със сигурност често ще се срещаме със Сорента.

21.11.2016 г.
Вл. Димитров

календар на походите в Странджа

Последни новини

Отворено писмо до кмета на Бургас

Отдавна си мислех да напиша това писмо, но последните ремонти на улици в кв. "Възраждане" в Бургас ме...повече

100 похода със Зелена Странджа за десет месеца

Походът, организиран от сдружение "Зелена Странджа" до Лъвската глава и Беглик Таш на 5 ноември, беше...повече

Ново гнездо на Морски орел край Бургас.

Единият от детските походи, организирани от Сдружение Зелена Странджа през ноемврийската ученическа...повече

Спортни мероприятния


anketa

anketa

Нови преходи