1001 ДНИ ДВИЖЕНИЕ И ПРИЯТНИ ЕМОЦИИ СРЕД ПРИРОДАТА

От началото на 2016 година 1001 човека са участвали в туристически или спортни мероприятия сред природата, организирани от СНЦ ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА. 224 от тях са деца!

В сдружение ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА сме си поставили проста цел - ПОВЕЧЕ ХОРА ДА ПРЕКАРАТ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ СРЕД ПРИРОДАТА. И за да знаем, дали нашите дейности имат смисъл, следим постигнатите резултати. Статистиката, която водим, показва че преди края на петия месец на 2016 година в организирани от Зелена Странджа събития са взели участие общо 1001 човека. Някои от тези хора са вече редовни наши приятели, но така или иначе това са 1001 дни прекарани сред природата, далече от шума и мръсотията на големия град.
Най-многобройни са участниците в опознавателните походи в Странджа, посетили интересни забележителности и маршрути на територията на цялата планина. Не са малко и любителите на по-екстремните изживявания, участвали във велопреходи, каяктурове или изпитали своите възможности в състезания по планинско бягане или колоездене.
Една от нашите основни цели е да спечелим децата като приятели на природата. Много радващ е факта, че почти 1/4 от всички участници са деца. Някои от тях са записани и в сформирания към Сдружението Клуб Планинари.
СНЦ ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА стартира регулярни дейности по популяризиране на активното движение сред природата и на забележителностите в Странджа в края на 2015 г. От тогава 1324 души са взели участие в организираните до момента общо 35 различни събития - пешеходни и вело преходи или спортни състезания сред природата.
За дейността си Зелена Странджа не получава субсидии. Всичко се случва благодарение на интереса и желанието на самите участници в мероприятията. Стремим се да предоставяме максимално количество обективна информация за природата и природните процеси, забележителностите, природните и исторически обекти, възможностите за туризъм, спорт, отдих и развлечения в Странджа. Стараем се всяко едно наше излизане сред природата да бъде уникално по рода си, да добавя нещо ново към предишните ни впечатления и да бъде незабравимо приключение. Безпогрешен критерий за резултатите от нашата дейност са уморените, но щастливо усмихнати лица на участниците във всяко едно мероприятие.

календар на походите в Странджа

Последни новини

Природен парк СТРАНДЖА стана на 23 години

Най-голямата защитена територия в България - Природен парк "Странджа" стана на 23 години. Паркът е обявен...повече

112 състезатели се надпреварваха в Полумаратон АТАНАСОВСКО ЕЗЕРО 2018 (СНИМКИ и РЕЗУЛТАТИ)

За трета поредна година се проведе спортния празник Полумаратон "Атанасовско езеро" в Бургас. На 21 януари...повече

Новогодишни приказки за ЗЕЛЕНА СТРАНДЖА

Честита Нова година на всички! И понеже обикновено по това време на годината се правят равносметки,...повече

Полумаратон
Атанасовско езеро


Времето е винаги подходящо за поход със Зелена Странджа

Нови преходи